• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Co was irytuje w AR 166?

sqadak

Nowy
Auto
166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM
Mnie na przykład bardzo denerwuje umiejscowienie przełączników podgrzewania foteli <zlyy> , bo nigdy nie wiem czy pasażer ma włączone grzanie czy nie, dopiero trzeba się wychylać i metoda macajewa badać, jaka jest sprawa.

a mnie przelacznik do podnoszenia lamp wrr powinien byc na widoku

Wlew płynu do spryskiwacza, chętnie odbyłbym dłuższą rozmowę z geniuszem, który to wymyślił.

brak dzielonej tylnej kanapy...lub tylko kladzionej....mam duzy problem z pomieszczeniem rzeczy w bagazniku...:)))

A mnie denerwuje to że alfa nie ma map na polskę

Problemy z podłączeniem zmieniarki i po co to miejsce na kasetę ??? już wolał bym CD na jedną płytę w to miejsce.
słabe światła, drogie tylne zawieszenie.
Umiejscowienie przycisku do otwierania bagażnika.

A mnie denerwuje drastyczny spadek ceny szczegolnie tak pieknej limuzyny jaka jest 166.
Dla wielu burakow taki spadek wartosci to sygnal ze jest to jeden wielki sztrucel i go nie kupuja a druga grupa burakow kupuje je i zajezdza na maxa sprzedajac pozniej jako niesamowite sztrucle ktorych juz nie przywroci sie za chiny do stanu uzywalnosci :twisted: :twisted:

zgadzam sie z kazda opinia....
a jesli chodzi o wozenie towaru to mam na mysli wózek dzieciecy :roll:

a ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do zielonego podświetlenia deski - zwłaszcza w dzień - nic nie widać

a to przepraszam najmocniej kolege :-)
macie racje niewiem czemu takiej klasy limuzyna tak gwaltownie traci na wartosci...
mam AR 166 2.5 i BMW 520 z 2002r i szczerze mowiac komfort jazdy alfa jest nie porownywalnie lepszy niz w bmw.. ale widocznie stareotypy o alfie nadal panuja...

Zbyt błyszcząca konsola sprawia że w słoneczny dzień obija się od niej światło i na szybie czołowej powstaje refleks świetlny bardzo pogarszający widoczność i męczący oczy w dłuższej jeździe. Najlepsza rada na to to nie wycierać kurzu. Projektanta za jaja przewiesic na galezi w Arese

klimekkk napisał:
Zbyt błyszcząca konsola sprawia że w słoneczny dzień obija się od niej światło i na szybie czołowej powstaje refleks świetlny bardzo pogarszający widoczność i męczący oczy w dłuższej jeździe. Najlepsza rada na to to nie wycierać kurzu. Projektanta za jaja przewiesic na galezi w Arese
Radze zmyc połyskliwy kokpit spray u mnie nie ma takiego efektu deseczka jest piekna=matowa,nie jakies blyszczace cudo pasujace raczej do golfa niz tej klasy auta,dzieki stosowaniu dobrej jakosci sprayow do pielegnacji kokpitu oczywiscie matowych pozbedziesz sie problemu-no chyba ze Twoja deska pokryta jest czyms jeszcze

Nie ma żeadnej warstwy połyskliwego Plaka itp. bo wnetrze czyszcze tylko wilgotna sciereczka a nie zadnymi smierdzielami. Moze nie kazdemu to przeszkadza -wiele samochodow widze z jakims papierami na podszybiu - a te odbijaja sie w szybie okropnie - moze jestem przewrazliwiony ale to mi przeszkadza!

Amortyzatory
Powrót