• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Ciężko chodząca gałka od zmiany biegów !!!

• Autor wątku Autor wątku sergiusz1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sergiusz1988

Guest
Witam wszystkich :) korzystałem z opcji szukaj ale nie znalazłem tematu pasującego do mojej sprawy. Mam Alfę Romeo 166 2,4 JTD i mam problem gałka od zmiany biegów w pozycji "luz" chodzi bardzo ciężko i nie odbija do środka. Co może być przyczyną ?? I jak to naprawić ?? Proszę o pomoc.

Zdejm mieszek i przesmaruj przegub kulisty jakimś smarem w srayu)

dokładnie - przesmarować, sprawdzić poziom oleju w skrzyni biegów a gdy to nie pomoże to prawdopodobnie napinacze nie są już najlepsze i pasowałoby albo podciągnąć albo wymienić:)

smarowanei na 90 procent nic nie da(gdyby byla to wina smaru lewarek odbijalby i chodzil gladko ale ciezko wracalby na miejsce choc wracal )

rozwiazaniem jest wymiana mechanizmu podstawy lewarka (pomaga w wiekszosci wypadkow no chyba ze to grubsza srawa) plastikowe cos skutecznie uniemozliwaijace powrot lewarka na miejsce i normalna jego prace koszt o ile pameitam 20 pare zloty i pasuje uwaga!!!!!!!!!!!! od seicento !!!!!!!!!!!!! sa identyczne podobno tylko z wymiana trzeba sie pobawic troche

Re: Ciężko chodząca gałka od zmiany biegów !!!

sergiusz1988 napisał:
Witam wszystkich :) korzystałem z opcji szukaj ale nie znalazłem tematu pasującego do mojej sprawy. Mam Alfę Romeo 166 2,4 JTD i mam problem gałka od zmiany biegów w pozycji "luz" chodzi bardzo ciężko i nie odbija do środka. Co może być przyczyną ?? I jak to naprawić ?? Proszę o pomoc.

Witam
Temat był opisany: http://www.forum.alfaholicy.org/top...ojej-alfie-vt6827.htm?highlight=co%B6+nie+tak

Amortyzatory
Powrót