[166] 166Nie działa cała prawa strona głośników na przemian

koles_02

Nowy
Auto
AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro
Witam!!!
Mam taki mały problemik: jechałem sobie moja Alfą i lekko wpadłem w dziurę i przestała mi działac cała prawa strona głośników, jak wylączałem auto to w tych głośnikach było słychac takie delikatne "pierdzenie" przez chwilę. Mysłałem że może końcówki mocy w radiu i tak troche sie zgarbiłem wyobrażając sobie koszty, ale tu pewnego dnia znowu po małem wyboju zaczeły grac wszystkie głośniki, i alleluja radio jest ok.
A dziś za to przstała grac mi lewa strona, i działa tylko prawa.
Domyślam sie że jest to jakaś pierdoła, coś widocznie nie styka.

Wiecie może Szanowni Forumowicze gdzie może znajdowac sie problem. Gdzie zerknąc, a może cos przeczyścic jakies styki czy cos?

Dzieki z góry.

Trzeba zawsze zacząć od najprostszego. Głośniki są podejrzewam umieszczone w drzwiach. A wszystkie przewody, również od głośników, są połączone z resztą instalacji elastycznym przegubem i wtyczką (między zawiasami). Spróbój wyciągnąć te wtyczki i wpiąć je spowrotem dokładniej (jest tam taka nakrętka którą trzeba najpierw odkręcić żeby wtyczka wyszła). Może tam nie ma dostatecznie dobrego styku. U mnie zadziałało więc może i tobie się powiedzie. Wprawdzie auto mam inne (156) ale zasada jest chyba ta sama. 8)

A jak wytlumaczyc to ze nie działa raz jedna cała strona a raz druga, nie ma tak żeby obie nie działały. A gdyby to była wtyczka w drzwiach to by pojedyncze glosniki nie działaly a tu całe strony na przemian. Ale dzieki za sugestie :D

A to Ci sie dzieje jak słuchasz radia czy "CD"? Bo jeśli "CD" to mogą nie łączyć "czincze" przy wejściu do zmieniarki.

Jak słucham radia bo zmieniarki nie mam :(

Amortyzatory
Powrót