• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Zablokowane drzwi

fiergloo

Redaktor naczelny
Auto
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi
Słuchajcie. Od samego początku miałem problem z blokowaniem się drzwi. Jaja zaczęły się od drzwi prawych tylnych, poprostu się ryglowały i przy otwieraniu i ze środka i z zewnątrz nie otwieraly się. Póki były to drzwi tylne to mi to nie przeszkadzało, bo jak wiadomo w Alfach tylna kanapa wygląda nawet po 12 latach jak nówka.

Niestety przeskoczyło mi to na przednie drzwi. Nie idzie ich otworzyć ani z zewnątrz ani od środka(ani przyciskiem ani bezpośrednio)- rozebrałem boki i jakoś dopchałem się do mechanizmu i przesmarowałem go WD40- z tylnymi drzwiami pomogło.

Najgorsze jest to, że przez to, że te drzwi wpływają na cały central i jak chce wysiąść lub wsiąść to musze trafić w moment, gdy moje drzwi są otwarte- poradziłem sobie z tym w inny sposób- poprostu wyciągnełem bezpiecznik od centralnego zamka. Ale i tak musze to naprawić.

Wiecie czemu te drzwi sie zblokowały??

szczeliny miedzy dzwiami sa wszedzie jednakowe? moze sie opuszczaja powoli na zawiasach..

Masz browar. Drzwi podregulowałem i podkręciłem na zawiasach. Udało mi się je otworzyć przez napieprzanie ręką w okolice zamka.

fiergloo napisał:
Masz browar. Drzwi podregulowałem i podkręciłem na zawiasach. Udało mi się je otworzyć przez napieprzanie ręką w okolice zamka.

dziala juz tak jak powinno ?

Tak, nic się nie dzieje teraz co nie powinno. A mechanizmy dostały końską dawkę podróbki Coca Coli- WD40

fiergloo napisał:
Tak, nic się nie dzieje teraz co nie powinno. A mechanizmy dostały końską dawkę podróbki Coca Coli- WD40

no to dobrze :)

dzieki za bro. ;)

kiedys w 33 mialem to samo. blokowaly sie troche a wina siedziala po stronie zle ustawionego gniazda zamka w słupku..

Odemnie też masz browar ;)
Ten sam problem mam z tylnymi prawymi, zdjąłem boczek i troche przez siłe otworzyłem, przesmarowałem mechanizmy, ale nadal otwiera się jak chce :P Muszę spróbować z regulacji zamka i zawiasów ;)

Szary napisał:
Odemnie też masz browar ;)
Ten sam problem mam z tylnymi prawymi, zdjąłem boczek i troche przez siłe otworzyłem, przesmarowałem mechanizmy, ale nadal otwiera się jak chce :P Muszę spróbować z regulacji zamka i zawiasów ;)

jak zamek wchodzi w gniazdo w karoserii to tam sa takie podkladki. jesli nie bedzie sie dalo na sawiasach wyregulowac to zobacz czy da cos wyjecie badz dodanie jednej takiej podkladki pod to gniazdo.

a to ciekawe - u mnie też prawe tylne się czasami nie otwierają ale stawiam na siłownik centralnego bo już miałem z jednym przygodę a teraz kolejny czeka w kolejce :)

Amortyzatory
Powrót