• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Wyciek płynu chłodzącego

fiergloo

Redaktor naczelny
Auto
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi
Serwus.

Mam ostatnio problem z ustaleniem skąd cieknie mi płyn chłodzący. Tzn wiem, że pod głowicą A- czyli stojąc przed pasem przednim auta za silnikiem. Stamtąd cieknie płyn. Tam są jakieś węże? Czy problem jest o wiele poważniejszy?

pomiędzy silnikiem a przegrodą możesz mieć wyciek z tzw chłodnicy oleju (podstawki pod filtr oleju) połączonej dwoma rurkami (połączonymi pośrednio wężami ok fi wew.10mm) z podstawą termostatu. innych możliwości nie widziałem, chyba,że strzeliła ci uszczelka co też wydaje mi sie mało prawdopodobne jak nie przegrzewałeś bryki. Zwróć uwagę jeszcze na węże łączące się bezpośrednio ze zbiorniczkiem wyrównawczym (jak zdejmiesz filtr powietrza to zobaczysz).

Amortyzatory
Powrót