Marian
Nowy
- Auto
- ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi
Pokrótce opisze swoja historie związana z Alfa Romeo.Zakup to całkowity spontan...przekonanie do włoskiej marki wyrabiał we mnie mój tata.Zawsze podobały mu sie Alfa Romeo ale nigdy sie mógł zdecydować-głównie za sprawą wrogiej propagandy..ze Alfa to Alfa tamto.Wczesniej miałem okazje jezdzic Honda Accord i szczerze powiem,że nie kupię kolejnego japońca-zraziłem sie.
Wracając do tematu...zakup okazał sie spontaniczny ponieważ przypadkowo znalazłem ogłoszenie na allegr
czywisice góre wziął design Pininfariny...chciałem posiadać samochód który był własnie projektowany w całosci przez to studio-Fiat miał tylko wnętrze niestety.
Pierwsze co mnie zszokowało po kupnie i powrocie to swietny komfort,auto poprostu płynie po drodze...kumple byli w szoku,stwierdzili nawet,że ich V40 nie ma aż tak komfortowego zawieszenia.Drugą rzeczą jest bardzo dobra przyczepnosc o ile Fiatem boję sie wchodzic z nadmierna prędkoscią w zakrety-głownie przez lekki tył i zły stosunek masy to w Alfie tym sie nie przejmuje.
Jedyne co mnie przeszkadzało to wstrętnie pomalowane listwy drzwiowe
niestety musiałem kupowac wszystkie drzwi ponieważ niechciałem ich szpachlowac i malowac i zderzak przedni-dzieki bogu juz ogarnięte
Narazie staram sie powoli wszystko ogarnąc do ładu,pozostała elektryka-mimowolnie na postoju swiecą postojówki,sprzegło oraz kilka drobiazgów.
Z rzeczy które doszły do 164 to xenony,fele w graficie 15 i materiały eksploatacyjne.
Z planów:zamierzam wrzucic skóre,alu z Fiata Coupe i chyba na tym zakoncze.
Narazie wrzucam tylko fotki zaraz po zakupie... z czasem uzupełnie temat.Pozdrawiam

Nasz rodzinny ''arsenał''

Wracając do tematu...zakup okazał sie spontaniczny ponieważ przypadkowo znalazłem ogłoszenie na allegr
Pierwsze co mnie zszokowało po kupnie i powrocie to swietny komfort,auto poprostu płynie po drodze...kumple byli w szoku,stwierdzili nawet,że ich V40 nie ma aż tak komfortowego zawieszenia.Drugą rzeczą jest bardzo dobra przyczepnosc o ile Fiatem boję sie wchodzic z nadmierna prędkoscią w zakrety-głownie przez lekki tył i zły stosunek masy to w Alfie tym sie nie przejmuje.
Jedyne co mnie przeszkadzało to wstrętnie pomalowane listwy drzwiowe
Narazie staram sie powoli wszystko ogarnąc do ładu,pozostała elektryka-mimowolnie na postoju swiecą postojówki,sprzegło oraz kilka drobiazgów.
Z rzeczy które doszły do 164 to xenony,fele w graficie 15 i materiały eksploatacyjne.
Z planów:zamierzam wrzucic skóre,alu z Fiata Coupe i chyba na tym zakoncze.
Narazie wrzucam tylko fotki zaraz po zakupie... z czasem uzupełnie temat.Pozdrawiam

Nasz rodzinny ''arsenał''

Ostatnia edycja: