• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

164 TS by Marian

Marian

Nowy
Auto
ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi
Pokrótce opisze swoja historie związana z Alfa Romeo.Zakup to całkowity spontan...przekonanie do włoskiej marki wyrabiał we mnie mój tata.Zawsze podobały mu sie Alfa Romeo ale nigdy sie mógł zdecydować-głównie za sprawą wrogiej propagandy..ze Alfa to Alfa tamto.Wczesniej miałem okazje jezdzic Honda Accord i szczerze powiem,że nie kupię kolejnego japońca-zraziłem sie.
Wracając do tematu...zakup okazał sie spontaniczny ponieważ przypadkowo znalazłem ogłoszenie na allegro.Oczywisice góre wziął design Pininfariny...chciałem posiadać samochód który był własnie projektowany w całosci przez to studio-Fiat miał tylko wnętrze niestety.
Pierwsze co mnie zszokowało po kupnie i powrocie to swietny komfort,auto poprostu płynie po drodze...kumple byli w szoku,stwierdzili nawet,że ich V40 nie ma aż tak komfortowego zawieszenia.Drugą rzeczą jest bardzo dobra przyczepnosc o ile Fiatem boję sie wchodzic z nadmierna prędkoscią w zakrety-głownie przez lekki tył i zły stosunek masy to w Alfie tym sie nie przejmuje.

Jedyne co mnie przeszkadzało to wstrętnie pomalowane listwy drzwiowe:( niestety musiałem kupowac wszystkie drzwi ponieważ niechciałem ich szpachlowac i malowac i zderzak przedni-dzieki bogu juz ogarnięte:)

Narazie staram sie powoli wszystko ogarnąc do ładu,pozostała elektryka-mimowolnie na postoju swiecą postojówki,sprzegło oraz kilka drobiazgów.
Z rzeczy które doszły do 164 to xenony,fele w graficie 15 i materiały eksploatacyjne.
Z planów:zamierzam wrzucic skóre,alu z Fiata Coupe i chyba na tym zakoncze.

Narazie wrzucam tylko fotki zaraz po zakupie... z czasem uzupełnie temat.Pozdrawiam

Nasz rodzinny ''arsenał''

Ostatnia edycja:
Piękna !!! i ten Ponadczasowy "tyłeczek" nigdy nie przestanie mi sie podobac;] łADNE ZDJECIA kOLEGO !!

Witam !
Kolejna 164 na forum. SUPER !
Dla mnie to najładniejsze auto lat 90'. Do tego charakter, technika i osiągi.
Tak trzymac !

Sławek

Witam. Ładna Bella dopieszczaj ją dalej :) Masz jakiś tuningowy wydech? Gratulacje i pozdrawiam

Nie... to tylko koncówka,która i tak pewnie zdemontuje...

Dorzucam kilka swieżych fotek...
Bella dostała:nową pompe sprzegła oraz wysprzeglik,weże wspomagania i ''na dniach'' nowe klocki oraz lampy z ciemnym wkładem.

Pozdrawiam:)

Z racji dzisiejszej ladnej pogody wybralem sie w plener porobic foty...oto efekty,btw rejestracja wroci na swoje miejsce to tylko tak na szybko gdyz zgubilem juz ja raz.

Człowiek to ma czasem pecha w życiu:/ podobny widok zastałem wracajac do samochodu z imprezy z tym ze zderzak był na swoim miejscu.:(:( Efekty widac na zdjeciu:(
Graty juz wysłane,zaprawki zrobione...teraz tylko zostało poskładac:)

U lala. piekna bella sam posiadam 164 tylko wersje Super T.Spark :) co ci sie stało ? lekki dzwon czy pijany jegomość pod kołami ?

Nooo, przód nieciekawie wygląda po tej przygodzie...
ale ogólnie super :)

sam nie wiem...przyszedłem do samochodu to już tak wygladał...nikt nic nie słyszał nikt nic nie widział:( szkoda a teraz bella szuka nowego wlasciciela(narazie jest jeden chętny z mojej wioski zobaczymy w niedziele sie wszystko okaże) poniewaz chce zmienic ówczesna na 164 ale na wersje Super.Wiem jedno będe za nią tęsknił:( co jak co ale nie jest to młody samochód ale niektórzy ludzie sie z nim oglądali,czasem któs zaczepił pod marketem,skometnował:) Jazda nią sprawia mi większą frajde niż jazda F.Coupe ale co tu dużo mówic wystarczy porównać AR Gtv a Coupete....jezdziłem oba modelami i po przesiadce z Gtv do FC siedziałem jak na taborecie a przed każdym zakrętem musiałem hamować:D

Ostatnia edycja:
piękna oby nastepna była 164

Dzięki:) sam nie wiem mam dylemat:/ miedzy 164 z silnikiem 3.0 a Kappa:/

Wrzucam kolejne foto:)

nie nie tylko 164 bo osiagi prawie te same , a cappa jest brzydsza , to nie pinifarina, chyba zee coupe pozdr

Dokładnie maska w 164 jest długa i scieta,przód nisko osadzony i faktycznie osiągi te same.

Amortyzatory
Powrót