• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Przewody wysokiego napięcia

Miłosz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0 TS
Witam ponownie, niedawno zamowilem sobie wysylkowo wspomniane przewody (po sprawdzeniu w katalogu wybralem model sentech 8562). Niestety podczas wymiany okazalo sie, ze wygladaja one nieco inaczej (wczesniej tez mialem sentech po analizie wydaje mi sie ze to model 8419). Wobec tego mam 2 pytania : 1 - poniewaz nowe kable nie pasuja tak idealnie jak poprzednie czy bedzie to stanowilo jakis problem w dalszym uzytkowaniu? Na chwile obecna samochod chodzi normalnie. 2 - do czego sluzy 7 przewod dlugosci 22cm widoczny na zalaczniku (nie zauwazylem gdzie mozna go podlaczyc)?

Ja w 155 V6 mialem wszytskie przwody o takim kształcie jak ten pierwszy.
Ten trzeci przewód to miałby niby chyba isc do cewki, ale tam nie ma takiego podłaczenia, bo jest kostka.
Wymień przewody najlepiej. Alfa bedzie chodzic bo opór przewodów bedzie prawidłowy i iskra dostaje sie na swiece.

Amortyzatory
Powrót