• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Nie chce odpalić

• Autor wątku Autor wątku ANET
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

ANET

Nowy
Auto
ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V
Wjechał mechanik na warsztat i zgasił zapłon wymienił wysprzęglik i chciał odpalić Alfę, a tu nic
Kreci ,ale nie podaje paliwa (czy to jakaś blokada,sprawdzałam wstrząsówkę -ale nie). Podpiął na krótko - odpaliła. Co może być powodem takiegop zachowania. Nie uważam napraw na krótko (dodatkowe kabelki wiszące wszędzie). Potrzebuję informacji o dodatkowych zabezpieczeniach,przekaźnikach lub innych możliwościach aby odblokować ten skutek.

Tak poza tym poszukuje instrukcji obsługi do tego modelu i wszystkich danych serwisowych. Proszę o udostępnienie. Jestem zauroczona tym autkiem, więc nie chciałabym żeby ktos robił mi doktoraty na Alfe i podłączał kabelki na krótko aby obejść cały system (wnerwia mnie takie podejście do sprawy). :(

Proszę o pilne podpowiedzi, bo nie chce żeby skopali mi całe autko bez potrzeby.

przekaznik pompy , pierwsze co trzeba sprawdzić

Witaj Anet,
Czy problem z pompą paliwa został rozwiązany?
Może trochę późno na odpowiedź i porady - ale miałem podobne doświadczenie - podjechałem na sąsiednią ulicę, wyłączyłem silnik i to był koniec jazdy. :(
Dopiero dzisiaj (po 3 miesiącach jeżdżenia z pompą podpiętą na krótko do akumulatora) udało mi się trafić na przyczynę.
Teoria czyli książki serwisowe sobie (sprawdziłem wszystko, co dotyczy pompy paliwa w oparciu o serwisówkę do AR 164), a życie sobie...
I trafiłem.... :D
Teraz DZIAJA!!!
Jakby moja pomoc była jeszcze potrzebna to pisz.
PZDR

W zasadzie to tez chcialbym wiedziec bo walcze z tym juz bardzo bardzo dlugo.Czasami pradzik jest czasami go nie ma.Beartroc napisz jak sobie z tym poradziles please

Amortyzatory
Powrót