• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] instalacja wtrysku Q4 a naped...

robert514

Nowy
Auto
AR 33 Permanent 4/33 Q4/ 33 S16v RECARO/AR GTA x5/AR 156 V6 Q2/ 164 Q4 RECARO x2 /75 3.0
czy ktos sie orientuje jaki ma zwiazek instalacja wtrysku z napedem?? mianowicie chodzi o to ze chcialem wsadzic instalacje wtrysku do swojej q4 od qv po liftingu,z tym ze jest male ale...,w instalacji od Q4 jest kostka ktora sie laczy ze skrzynia biegow.. a w instalacji od qv tego nie ma/ i teraz pytanie czy naped bedzie nie chodzil jesli nie podlacze tej kostki????

Wtrysk gazu? Czy o co chodzi?

chodzi o instalacje wtrysku silnika.(czyt. kable) zaden gaz!!

Instalacja raczej nie będzie pasowała u ciebie jest 2 sondy a w qv jedna, sterowanie 6 wtryskami sekwencyjne qv grupowe, pomijając przepływomierz i sterowanie wisko.
Oczywiście można przerobic, jak nie masz innej. A co jest nie tak z tą co masz?

Wiec tak,zacznijmy od tego ,ze odkad kupilem swoja alfe to ona nie chciala chodzic. nawet Aso twardowski nie mogl dojsc co i jak..,wiec stwierdzili ze to wina silnika...:) a nie osprzetu. Z racji tego ze, mialem druga 164 Qv na czesci a w uszkodzony silnik nie uwierzylem to przelozylem sobie caly wtrysk do swojej Q4i zaczela wreszczie chodzic jak trzeba!! Wydawalo by sie ze mam po problemie ,tylko ze jak sprzedalem silnik z wspomnianej juz qv na czesci, musialem tez dorzucic instalacje wtrysku, i wlasnie gdy chcialem oddac ta ze swojej Q4 okazalo sie ze z tej instalacji idzie jedna kostka do skrzyni biegow gdzie w instalacji od Qv tego nie ma,o wyjsciu na 2 sondy nie wspominam:)Domyslam sie ze prawdopodobnie ta kostaka ma wplyw na naped,ale nie moge tego poki co stwierdzic, bo u mnie naped jest odlaczony..
i teraz mam problem bo jesli oddam swoja instalacje od Q4 a ma ona wplyw na naped to juz chyba nigdy tego napedu nie uruchomie:),ale znowu jak ja podlacze z powrotem to nie bedzie mi Alfetka chodzic jak trzeba:( i kolo sie zamyka:)

Jeżeli wiązka była oryginalna i nie cięta to raczej nie wina wiązki tylko elementu składowego. W większości ASO nie potrafią naprawia trudnych przypadków. Ja kupiłem wiązkę do v6 24v za 50zł więc tu problemu nie widzę. Na pewno gorzej pozbyc się oryginalnej wiązki. Mam gdzieś manuala do Q4 trochę okaleczony bo po niemiecku i mogę ci podesłac jak nie masz. Nawet wiem która to alfa :D

Rozumiem ze sterownik włożyłeś od qv, a co z alarmem? czy q4 miała alarm czy przekładałeś również to urządzenia?

Moja wiazka jest cala ,wiec napewno winą za to ze nie chodzi jest jakies urzadzonko,np:przeplywomierz ktory kosztuje 1000zl:) Swojej instalacji nie zamierzam wyjmowac ,bo wiem ile to roboty:). co do manuala,to jak bym mogl prosic zebys podeslal na adres ; robert514@vp.pl. .Widze ze moja alfa jest znana:D Alarmu w swojej alfie nie ruszalem...

Amortyzatory
Powrót