• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Co to jest?

• Autor wątku Autor wątku fr33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

fr33

Administrator ds. zlotu
Auto
164 Super TS
Witam, mam takie moze i laickie pytanie ale - nie moge wymyslec do czego mi to jest ?? :D

jak zdejme ten "klosik" to pod nim są fotodiody patrzące na fotele. Obok nich jest mały włącznik i jak go włącze to obok miga czerwona dioda..

z góry dzieki za info ;)

Przy seryjnie montowanym alarmie tam jest czujnik podczerwieni. Celujesz pilotem zeby włączyć/wyłączyć alarm.

A jak nie masz alarmu to poprostu zaslepka.

tytus_w napisał:
jest czujnik podczerwieni

no ja tam mam diody podczerwieni .. czyli mam alarm a nie mam pilota ? :|

a co z tym przyciskiem i diodą zaraz obok tego czarnego wybrzuszenia (wmontowane w to czarne szkiełko)?

jak przycine przycisk to dioda miga..

wydaje mi sie ze jest to przycisk programowania oraz moze byc przyciskiem awaryjnym odpalenia pojazdu, dioda moze pokazywac stan programowania, to sa moje domniemania.

Jest to czujka podczerwieni od alarmu, przycisk służy do ręcznego wprowadzania kodu. Np. w Lagunie działa to tak ze liczysz mrugnięcia lampki i przy odpowiedniej liczbie wciskasz przycisk. Tylko ze w lagunie jest to seryjne odcięcie zapłonu, u ciebie to pewnie dodatkowy alarm, teraz odłączony i tylko guzik z czujka sie ostał.

mhm .. dzieki za odpowiedzi :)

co zrobic, co kupic zeby mieć alarm z powrotem :D ?? gdzie szukac seryjnego w 164?

fr33 napisał:
co zrobic, co kupic zeby mieć alarm z powrotem ?? gdzie szukac seryjnego w 164?

Musisz dowiedzieć się jaki alarm montowali seryjnie w 164 i na tej podstawie możesz dobrać pilota :)

z tyly w bagazniku po lewej stronie pod tapicerka( nadkola) masz centrle alarmowa,a z prawej strony pod tapicerk masz sygnalizator - odlaczny i zalaczany kluczykiem do auta, jak odepniesz centralke lub sygnalizator to nie uruchomisz auta

kasza85 napisał:
z tyly w bagazniku po lewej stronie pod tapicerka( nadkola) masz centrle alarmowa,a z prawej strony pod tapicerk masz sygnalizator - odlaczny i zalaczany kluczykiem do auta, jak odepniesz centralke lub sygnalizator to nie uruchomisz auta

ok, poszukam tego u mnie :)

Musisz dowiedzieć się jaki alarm montowali seryjnie w 164 i na tej podstawie możesz dobrać pilota :)

a gdzie można dobrać takiego pilota? moze się orientujesz jakie to koszta? mam ten sam problem[/quote]

Amortyzatory
Powrót