• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] cieknie z miski olejowej

• Autor wątku Autor wątku fr33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

fr33

Administrator ds. zlotu
Auto
164 Super TS
Witam,

uszczelniał juz ktoś kiedyś miske w 164 2.0 TS ?? Z mojej cieknie i czeka mnie uszczelnianie. Muszę wymienić też te czujniki z przodu silnika nad miską bo są mokre od oleju i chyba z nich też cieknie .. co to sąza czujniki? jeden to napewno od cisnienia oleju a ten drugi obok? Czy przy wyjmowaniu miski przeszkadza wydech? trzeba go odpinac (kolektor wydechowy/wydech) ? na co najlepiej przykleic miske? Ciężko ją zdjąć? Może ktoś ma jakies pomocne foto?

z góry dziękuję za odpowiedz :) chce się za to wziąc samemu bo po co płacić mechaniorowi jak on to robi bez miłości :DDD .. no i się człowiek czegoś nauczy ;)

Drugi może być od stanu oleju. Co do uszczelnienia- te miski chyba były aluminiowe więc nie wiem czy łatanie wystarczy, bo rozszczelnić mogła się w kilku miejscach.

ja chce ją wyjąć i przykręcic od nowa .. trzeba jakoś gładź robić czy wystarczy zasmarować silikonem?

A może kupić uszczelke? Dodatkowo można posmarować silikonem wtedy.

Ale mozna kupić troche preszpanu i taką uszczelke zrobić sobie samemu. Razem z silikonem będzie napewno dobrze trzymać,

Majkel napisał:
Ale mozna kupić troche preszpanu i taką uszczelke zrobić sobie samemu. Razem z silikonem będzie napewno dobrze trzymać,

dobry pomysł .. :)

do miski używa sie silikonu czy jakies specjalnej pasty?

A jaka jest roznica miedzy 2.0 za 164 a 2.0 ze 155?wydaje mnie sie ze zadna a uszczelka byla jak rozbierany byl silnik.

Lukasz A. napisał:
A jaka jest roznica miedzy 2.0 za 164 a 2.0 ze 155?wydaje mnie sie ze zadna a uszczelka byla jak rozbierany byl silnik.

hm.. a kupiłeś nową uszczelke?

jak tak to gdzie :) ??

Amortyzatory
Powrót