• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] 164 24v a 164 Qv 24v jakie są różnice

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b.pawelek

Guest
Witam
Mam pytanie czy ktoś może wie jakie są róznice między
164 24v a 164 Qv 24v. Bo 164 24v ma 211km a Qv 24v ma 232km. O co chodzi ? z góry dzięki

oprogramowanie komputera inne znajomy nawet ma jeden komputer od zwyklej V6 i drugiej Qv to lepoiej jedzie na tym od Qv

Wałki rozrządu- z tego co wiem w QV są ostrzejsze.

Różnica pomiędzy 211 a 232 jest tylko dolot. Rury w 211 mają średnicę 39mm a w QV 45mm
Więcej znajdziesz na stronach http://www.squadra-tuning.com/

Komp i wałki były inne ale w QV 200kM, również stopień sprężania był wyższy CR=10

[164]

Różnica pomiędzy 211 a 232 jest tylko dolot. Rury w 211 mają średnicę 39mm a w QV 45mm
Więcej znajdziesz na stronach http://www.squadra-tuning.com/

Komp i wałki były inne ale w QV 200kM, również stopień sprężania był wyższy CR=10

Racja, różnica jest tylko w kolektorach. Miałem 164 3.0 24v i 164 Q4 komputery takie same, tylko rury inne. Jeśli ktoś jest zainteresowany rurami 45mm mam jeden kpl.

Były dwa rodzaje ECU w Q4 jest motronic 3.7 a w QV 3.0 24v jest motronic 1.7 taki sam jak w 211km i tylko w super można zmienić na większe rury dolotowe

Amortyzatory
Powrót