[159] [159] jakie emblematy wybrać?

wojdal1

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Witam wszystkich, mam problem z wyborem logo na maskę i klapę bagażnika, gdyż oryginalne są powycierane i trochę psują wygląd auta. Na internecie jest kilka rodzajów znaczków, od oryginalnych do jakiś modyfikowanych. Znalazłem również całe czarne z chromowanymi wypukłościami, które pasowały by do mojej czarnej alfy, pytanie czy takie znaczki były w jakiejś wersji alfy, czy to tylko taki wymysł jakiegoś człowieka i czy ewentualne założenie ich nie będzie szpeciło auta?:confused: Pozdrawiam

te czarne to wymysł jakiegoś kreatywnego chińczyka. Nie było ich w żadnej wersji 159, bo zasadniczo w każdej było to standardowe logo.

Podobne czarne są na felgach i kierownicy nowej Giulii, a ten trzeci rodzaj (takie uproszczone) jest znowu na przedzie i tyle Giulii.

- - - Updated - - -

Ja do 9 na przód i tył brałbym standard

a jest jakaś widoczna różnica między oryginalnym znaczkiem a podróbami z neta za "20" PLN ?

Ja takowe przykleiłem i wygląda jak ori. Stare usunąłem i nowe na taśmę dwustronną

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Bierz standardowe, mialem na chwile czarne i wygladalo to slabo. Na forum masz sprawdzonego goscia co to sprzedaje.

A ma ktoś te z nowym logo Alfy? Może zrobić fotkę?

Ja mam te chińskie po 20 zł i po 1,5 roku czerwony już zaczyna lekko płowieć, nie jest już taki intensywny jak nowy, więc coś trzeba wykombinować na zmianę.

ktoś wstawiał zdjęcia 159 z tym nowym logo i według mnie słabo to wygląda. Ja mam to chińskie od roku i jak na razie wygląda dobrze. Nie sądzę żeby oryginał był jakoś znacznie wytrzymalszy od chińczyka, raczej nie warto dopłacać

Osobiscie niedawno kupowalem od Seratha z forum logo na przod i tyl. Za jego namowa postanowilem zaryzykowac i kupilem nowe logo z Giullli. Mi sie podoba bardzo, ale to juz kwestia indywidualnego gustu. Dodam tylko iż Logo z bagaznika spodobało się jeszcze komuś innemu do tego stopnia że postanowił sobie je pozyczyc. Nie licze jednak ze odda wiec musze zainwestowac ponownie;)
Jakość samego wykonania bardzo dobra, polecam serdecznie. CO do montazu tez nie bylo najmniejszego problemu.

Z czarnym logo wygląda to tak:
attachment.php

attachment.php

Załączniki

• IMG_3264.jpg
    IMG_3264.jpg
    63.1 KB · Wyświetleń: 946
  • IMG_3262.jpg
    IMG_3262.jpg
    66.3 KB · Wyświetleń: 920
Jak dojdzie nowe logo na bagaznik to zrobie fotke tylu. Na razie moge podeslac tylko przod ale musi przestac padac;)

Cześć , czy ktoś mógłby zapodać linka do (sprawdzonego) emblematu na maskę AR 159 , który będzie pasował w miejsce starego . Czy przy montażu nowego zdjąć stary czy wklejać na niego.

witam
odkopie temat
czy ma ktos pojecie czy znaczki na przod i tyl sa takie same ? tzn na maske i klape bagaznika i jesli tak to jaki rozmiar :D
z gory dzieki za info

Są identyczne dla przed- i polifta. Rozmiar 74 mm. Jeśli szukasz wzoru z Giulii to mam takie na sprzedaż.

nowe logo na maskę, i czarne na kierę ;)

Załączniki

• IMG_20180309_103213.jpg
    IMG_20180309_103213.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_20180116_104926.jpg
    IMG_20180116_104926.jpg
    57.4 KB · Wyświetleń: 70
Amortyzatory
Powrót