R
regaciarz
Guest
muszę wymienić wariator i poszukuję blokad, może mógłby ktos wypożyczyć na parę dni?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
regaciarz napisał:muszę wymienić wariator i poszukuję blokad, może mógłby ktos wypożyczyć na parę dni?
Nie trzeba byc mechanikiem, zeby pesak wymienic jeśli ma sie małą smykałkę w tej dziedzinie.W alfie tak sie składa, że jest to prosta czynnoć i nie trzeba do tego połowy samochodu rozbierać.Opis jak to zrobić jest dostępny.Paweł156 napisał:chciałem nieśmiało zapytać czy wszyscy koledzy to mechanicy tutaj?
czy poprostu lubicie dłubac przy aucie? imho lepiej takie sprawy zostawić mechanikowi który zna sie na alfach i zrobi to dobrze, ewentualne naprawy drobnych błedów przy wymianie rozrzadu bedą o wiele wieksze niz oszczednosci.
peteja_43 napisał:Koledzy podziwiam waszą odwagę (wymiana rozrządu) ja bym się tego nie chwycił co innego wymiana klocków i innych dupereli :lol:
Raz się odważyłem kopać przy rozrządzie w starej zastawie bardzo dawno temu i tak musiał przyjść mechanik samochód uruchomić
bo się okazało że ktoś przedemną coś spiepszył .
Pozdrawiam wszystkich <hello>
Witam własnie zauważyłe że są koledzy którzy mają odpowiednią wiedze o naszych samochodach i to na każdy temat.I ja dziękuje im za nią już nie raz kożystałe z ich doświatczenia i wiedzy Pozdrawiam P. <hello>SG0240 napisał:peteja_43 napisał:Koledzy podziwiam waszą odwagę (wymiana rozrządu) ja bym się tego nie chwycił co innego wymiana klocków i innych dupereli :lol:
Raz się odważyłem kopać przy rozrządzie w starej zastawie bardzo dawno temu i tak musiał przyjść mechanik samochód uruchomić
bo się okazało że ktoś przedemną coś spiepszył .
Pozdrawiam wszystkich <hello>
Z rozrządem w TS to jest tak, że jeżeli ktoś nie ma pojęcia o sprawie, to rzeczywiście niech się za to nie zabiera. Nawet doświadczeni mechanicy, którzy tego nie robili boją się zabierać za alfę. A ci trochę odważniejsi bez doświadczenia często psują robotę. Tu rzeczywiście potrzeba nieco wiedzy, ale jak się wie o co chodzi to nie ma problemu. A jak widać są na forum koledzy dysponujący odpowiednią wiedzą. :lol: