• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] wymiana plynu wspomagania kierownicy 156 2.5L 98

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
Mam pare pytan:
jaki plyn kupic?
jaka ilosc plynu ?
jak wymienic czyli jak spuscic plyn i czy trzeba po zalaniu nowego cos dodatkowo robic ?? :roll:

Zauwazylem ze mam duzo ponizej minimum plynu i chce go wymienic. Jak narazie wspomaganie dziala ok i nic nie wyje 8)

Nie wiem jaki mam wlany i chce dolac dexron 2 bo jest malo a w tej chwili go nei wymienie i zastanawiam sie co sie stanie jak okaze sie ze tam byl jakis inny plyn? czy warto ryzykowac? jakie sa potencjalne nastepstwa wymieszania plynow? i jak ocenic czy plyn jest juz totalnie do niczego?

u mnie było płynu na minimum i wspomaganie wyło niemiłosiernie. Pojechałem do znajomego sklepu po płyn. Mam zalaną chyba Tutellę, jeśli dobrze pamiętam. W sklepie powiedzieli że nie ma sensu żebym przepłacał i kupiłem chyba jakiegoś jeśli dobrze pamiętam Lotosa. Twierdzili że nic się nie stanie. Dolałem trochę tego płynu i wszystko jakby ręką odjął.
Więc według mnie możesz śmiało dolać innego płynu tego samego koloru :)

Amortyzatory
Powrót