• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Wymiana linek zmiany biegów

• Autor wątku Autor wątku przemo27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemo27

Guest
Witam wszystkich
Czy może ktoś orientuje się ile kosztuje wymiana linek zmiany biegów w modelu 156 2.4 JTD 2000r. silnik 100kW ( linki zakupiłem do modelu sportwagon 2.4 JTD i mam nadzieje ,że będą pasowały do mojej AR :-) ) I czy jest z tym dużo pracy , tzn. czy bez kanału i jakiś specjalnych zabiegów/narzędzi da się je wymienić (samodzielnie )

Punkt 16 regulaminu brzmi:
Pisząc o konkretnym modelu, w forach technicznych używaj prefixów przed pytaniem np. [156] Jak wymienić linki?
Ostrzeżenie: 1-3 pkt
MODERATOR

Wstawiłem prefiks fiergloo

Jest dużo pracy bez kanału się nie obędzie bo i wydech trzeba chyba demontować - zadzwoń do ASO to będziesz wiedział

Pytanie o wymiane linek

Witam
Niestety nie znalazłem odpowiedzi na temat samej wymiany linek, dzisiaj rozebrałem i dostalem sie do kasety wybieraka biegów, niestety pekła i musze kupić nową, mam natomiast problem jak wymontowac linki od tej kasety zeby mozna ja bylo wymienić, jesli ktos robił coś takiego z gory bede wdzieczny za jakieś wskazowki.
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót