[156] Wycieraczki Alfa Romeo 156, 99r.

mcsudi

Nowy
Auto
AR 156 2.0TS 1999
Witam.

Od dośc niedawna jestem posiadaczem w/w Alfy i przyszedł ten moment na wymianę piór w wycieraczek, i tu powstał problem ;). Jaka długośc ?? Proszę o pomoc.

z tego co pamiętam bo nie dawno kupowałem, to 156 lewa jest innej długości niż, prawa kurde ale nie mogę sobie przypomnieć chyba, jedna 46 a druga 48. polecam Valeo z spojlerem :D Najlepiej to sobie do norauto podjechać i podejść z wycieraczkami;)

CEHU napisał:
z tego co pamiętam bo nie dawno kupowałem, to 156 lewa jest innej długości niż, prawa kurde ale nie mogę sobie przypomnieć chyba, jedna 46 a druga 48. polecam Valeo z spojlerem :D Najlepiej to sobie do norauto podjechać i podejść z wycieraczkami;)

No właśnie byłem w Realu i znalazłem tylko jedne do 156, ale długości zupełnie inne ;) 55 i 53 ;p. Zrobię chyba tak jak radzisz :) pozdro

550 lewa, 530 prawa. ja zakładam 550 na obie, i też się sprawdza, aczkolwiek prawe pióro o mało nie wejdzie na plastiki. przynajmniej widoczność duża :D

ja polecam Bosch, Valeo mi się zawsze szybko rujnowały i jakoś nie mam zaufania do ich gumek ;)

v4l4r napisał:
ja polecam Bosch, Valeo mi się zawsze szybko rujnowały i jakoś nie mam zaufania do ich gumek
Tak, niewierne te gumki są, za szybko znikają z auta jak sie nieopatrznie na noc pod blokiem zostawi...

A tylna wycieraczka w Sportwagonie jaką ma długość?

Polecam wycieraczki bezprzegubowe np. Aerotwin Bosch'a. Zbierają wodę nieporównywalnie lepiej niż zwykłe. Miałem takie w 147, teraz noszę się z zamiarem kupna podobnych do 156 zwłaszcza, że mamy piękną jesień tej zimy :)

- - - Updated - - -

A tylna wycieraczka w Sportwagonie jaką ma długość?
Podobno 360mm. Chociaż i tak najlepiej wziąć do sklepu stare na wzór ;)

Amortyzatory
Powrót