• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] wieniec zębaty koła zamachowego, czujnik obrotów wału

bubu321

Nowy
Auto
G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF
- poszukuje informacji jak dokładnie wyglada, ile ma zębów wieniec zebaty koła zamachowego dla 156 TS.
- dokładnie ten wieniec z którego zbiera informację czujnik położenia i obrotów wału korbowego.
- na razie znalazłem że dla 155 TS jest to 60 zebów, czyli każdy co 6 st, oraz przerwa jest robiona z dwóch brakujacych zębów.

--

--

2.0 t.s 98r.- 58 zębów i 3 wolne (jak chcesz zdjecie to moge wysłac foto?)

i wszystko wiadomo ( 58 + 2 ), dzięki za zdjęcie.
- jeszcze tylko p/n i można zamawiać.
- czy ta cześć jest demontowalna ?

--

To jak ja liczyłem,ze wyszło mi 3? :D
Bubu jak chcesz to postaram sie odkrecic ten wieniec i Ci go wysle?
a jest on przykrecony tymi 3 śrubkami wiec pewnie sie da-choc nigdy go nie demontowałem.

nie , ale dzięki za chęci.
- do tego co kombinuje jest potrzebna tylko ilość zębów na wieńcu oraz długość przerwy w ilości zębów.
- te dane powinny na razie wystarczyć.

Amortyzatory
Powrót