N
nako
Guest
Witam Panowie!Mam pytanko w którym miejscu najlepiej zaślepić zawór egr w pkt.1 czy 2 poniżej załączam zdjęcie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Maciek-156 napisał:A dolot powietrza masz szczelny? Gdzie kupiłeś przepływomierz? Czy przed jego wymianą przejechałeś się z odpiętym?
Maciek-156 napisał:Twój problem raczej wcale nie dotyczył przepływomierza.... skoro po dopięciu i jeździe z odpiętym przepływomierzem nie czułeś różnicy.
A ile masz przebiegu, bo jest jeszcze taka możliwość że sprzęgło ci się najzwyczajniej ślizga.
b.piotrus napisał:A ja ani 1, ani 2, tylko na łączeniu EGR z kolektorem wydechowym(dostęp jest fajny, ja miałem przygotowaną zaślepkę i zajęło mi to jakieś 5 min.)- praktycznie taka sama flansza jak w 1 i 2, ale za to spaliny nie dostają sie do EGR i go nie "zapychają", a nigdy nie wiadomo, czy kiedyś nie bedziesz go jednak potrzebował. Jeśli zaślepisz w punkcie 1 lub 2, to spaliny będą wpadać do EGR i go z czasem całkiem zawalą, tak, ze będzie praktycznie do wywalenia. A teoretyzując, to myślę, ze najlepiej zaślepić w punkcie w którym pisałem i w 2- wtedy na kolektorze wydechowym i dolotowym nie ma zadnych zakłóceń, spowodowanych "dodatkową odnogą"
A odnośnie temp. spalin, to i tak musisz włożyć jakąś konkretną blaszkę(najlepiej jakąś "kwasówkę" 0,5-1mm jak już było pisane), a wtedy to nie ma znaczenia![]()