• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

156 v6 dziwny objaw razem z marchewą

• Autor wątku Autor wątku turbodymoman156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

turbodymoman156

Guest
Jechałem sobie i nagle zapaliła się marchewa ja na gaz a tu nic tak przez 3 sekundy i potem wolno ale wolno przyspiesza i pochwili juz ciagnie do końca poczym zmiana biegu na wyższy i znowu to samo. Jest to ostatnio coraz częściej wcześniej pomagało zgaszenie i zapalenie auta. Pojawia się to zarówno przy odpaleniu zimnego jak i gorącego silnika jak rownież zdarza się dopiero po jakimś czasie jazdy że ta usterka wskakuje. Dodam że przepustnica wyczyszczona. Reset kompa też był przez odpięcie aku. Co to może być ? Pacjent to 156 2.5 v6 1999

Witam kolego mozna okreslic ze tez to przechodzilem nie raz mi sie kontrolka zaswiecila i samochud normalnie sie zachowywal a nieraz brak mocy ale zdazalo mi sie to tylko przy zimnym silniku dzisiaj bylem w serwisie i byl blad czujnika temp wody ten czujnik podaje temp silnika do komputera samochodu mam nadzieje ze to to bo czujnik odrazu wymienilem wiwdz w najbliszycz dniach sie okaze a po za tym mam i tak problem bo do puki muj silniczek nie ma 50stopni to nierownomiernie pracuje na srednich obrotach ale bledow zadnych innych nie mialem.

Witam dzięki za podpowiedz. Zastanawia mnie jeszcze potencjometr gazu i kolejne pytanie czy jak wcisnę do dechy gaz na przekręconym zapłonie to przepustnica powinna być na maxa otwarta czy tylko troszkę ?? u mnie jest tylko troszkę oczywiscie w poniedziałek lub wtorek diagnost ale nie chce być naciągany na kase wieć proszę o porady :)

usunalem konektor wczoraj po tym jak mi kokmputer wywalil blad P0220. narazie spokoj a marchewa zapalalal sie wczesniej co chwile.

Amortyzatory
Powrót