[156] Ustawienie świateł - model po lifcie

tom993

Nowy
Auto
155 V6
Ostatnio jądąc ciemną nocą zauważyłem że lewy reflektor wali wiązką światła prosto w niebo :) I teraz pytanie - gdzie jest "otwór" ;) w który mam załadować "narzędzie" coby to wyregulować?? Widziałem manual do modelu przed liftem a moje lampki są troszke inne...

Nie wiem jak po lifcie. ale seryjne przed liftem co by z nimi nie robić ( wymiana na nowe ) i nie wiadomo jakie super blue, vision, guide night ... czy jakie tam inne żarówki zamontować to świecą miernie - (mijania).
To chyba największa istotna wada ( jak dla mnie ) mojego autka.

Po lifcie nie ma tragedii ale szału też ni ma... Ale ostatnio była lekka mgła nocą i zdziwił mnie słup swiatła prosto w niebo jak odpaliłem długie... poza tym moglem potem na postoju recznie stwierdzic ze poziom swiecenia obu reflektorow jest diamietralnie rozny... :/

Proponuję odwiedzić Stację Kontroli Pojazdów. Przyjemność taka kosztuje 10zł, więc nie wiele, roboty jest na 10 min, a satysfakcja gwarantowana. Wówczas masz pewność, że jest tak jak należy. Jeśli sam się zaczniesz bawić, to możesz pogorszyć sytuację, dlatego szkoda czasu i lepiej niech zrobią to fachowcy przy pomocy właściwych narzędzi i urządzeń :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak wali po niebie to w pierwszej kolejności sprawdź czy żarówka jest prawidłowo włożona. Reflektor reguluje się dość długim kluczem sześciokątnym (ampolowym, imbusem) przez otwór w pasie przednim - kręci sie taką plastikowa niby śruba.

tom993 napisał:
Ostatnio jądąc ciemną nocą zauważyłem że lewy reflektor wali wiązką światła prosto w niebo
Mam ten sam problem i obawiam się, że u mnie konieczna będzie wymiana lampy.
Byłem z tym u znajomego na diagnostyce i jak przystawił maszynę do ustawiania świateł to lewe miało całkiem inny kąt padania i cień. Zmieniliśmy żarówkę i dalej było to samo. Stwierdził, że to z odblaskiem w lampie, albo kloszem jest coś nie tak. :(

Amortyzatory
Powrót