A
Alanf
Guest
a wiec tak: Wczoraj jeździłem i wszystko było spoko cichutko po dziurach przejezdzal, a dzis przy nie duzych dziurach gdy autko siada trzeszczy mi w okolicach lewego koła... Co to moze byc?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Co znaczy niemiłą niespodziankę?Garos napisał:Jak coś skrzypi to faktycznie można czymś psiknąć-najlepiej smarem do łańcuchów motocyklowych,one nie wchodzą w reakcję z gumą. WD40 nie jest dobry,można sobie z czasem zrobić niemiłą niespodziankę.
Widzisz np. u mnie tak jest. Wymieniłem tydzień temu górny wahacz po lewej stronie i dwa dni po tym zaczął niemiłosiernie skrzypieć na nierównościach. Okazało się, że skrzypi tulejka mocowania tego wahacza. Myślałem, że samo przejdzie, ale gugu, więc dzisiaj podniosłem samochód i psiknąłem na wspomniane mocowanie wahacza właśnie WD-40, po czym przestało...Alanf napisał:nie rozumiem co oznacza normalnie skrzypią?? w jakim sensie to oznacza ze moze byc dobry i tylko sobie skrzypi czy poprostu najzwyklej w swiecie sie cos zwalilo![]()
mam na myśli,że WD40 może wejść w reakcję z gumą i może ją szybciej wykończyć.alces1 napisał:Co znaczy niemiłą niespodziankę?
Rozumiem...Garos napisał:mam na myśli,że WD40 może wejść w reakcję z gumą i może ją szybciej wykończyć.alces1 napisał:Co znaczy niemiłą niespodziankę?
Chyba sobie jaja robisz...Tacka napisał:bo to krotko mowiac jest pierwszy objaw ze wahacz zaczyna a dokladnie jego tuleje byc jak dorosly powoli zacznie sie starzec a jak juz bedzie podstarzaly pojawi sie lekkie pukanie i dopiero wtedy bedzie mozna zlokalizowac dokladnie ktory to wahacz i ktora tulejka ale do tego jeszcze daleka droga od 1000 do 5000km
Nie tania to recepta. Nie dość, że trzeba nowy wahacz (TRW 160zł), to jeszcze powerflex, który też nie mało kosztuje :/MAJESTICAR156 napisał:Panowie recepta jest taka poliuretanynp http://www.carhard.pl/ , lub jak kto woli powerflex(maja ladny kiolorek)
Nie odbieraj tego w ten sposób, podszedłem z ironią do tego co napisałeś i tylko dlatego, że mój wahacz jest nowy, nie przejechał nawet 800km i zaczął skrzypieć. I nie jest to jakieś no name made in China, ale TRW.Tacka napisał:TO NIE JA SOBIE JAJA Z CIEBIE ROBIE TYLKO TWOJ WAHACZ JAK JUZ TAK ZE MNA ROZMAWIASZ TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE JAKBYS CZYTAL DOKLADNIE TO BYS NIE SKAKAL MI DO GARDLA Z HASLAMI TYPU - jaja sobie robisz i typu smieszne - bo to nie jest pojedynek na slowa tylko dzielenie sie informacjami -to raz a dwa napislaem wyraznie ze taki urok i budowa tulejek
i dalej:Tacka napisał:krotko mowiac jest pierwszy objaw ze wahacz zaczyna a dokladnie jego tuleje byc jak dorosly powoli zacznie sie starzec
Tak więc jak widzisz, mam nowy wahacz i skrzypi, a Ty wyskakujesz mi z tekstem, że maks za 5.000km będzie do wymiany(?)Tacka napisał:a jak juz bedzie podstarzaly pojawi sie lekkie pukanie (...) od 1000 do 5000km zalezy jak i gdzie i ile dziur zostanie zaliczonych