• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] termostat

• Autor wątku Autor wątku melek_italia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

melek_italia

Guest
Witam.Czytajac watki na forum wywnioskowalem ze mam padniety termostat.Gdy jezdze szybko temperatura trzyma sie na 75° ,a gdy staje dochodzi do 110 i wiecej,do tego od 2 dni czasami zacina sie w pozycji zamknietej bo 2 na 5 tras samochodem gotuje wode i musze stanac by ochlonol,potem jest ok.Czy to dobra diagnoza??Kolejne pytanie to gdzie znajde termostat i jak go wymienic?nalezy spuscic stara wode z ukladu chlodzenia?jak i czym go przeciscic (uklad)?Dziekuje za odpowiedzi.

[ Komentarz dodany przez: Superjahu007: 2008-09-03, 18:19 ]
Proszę używać prefiksów w tytule postu [156]

Termostat możesz mieć walnięty - ale jak już to zawsze pozostaje w pozycji otwartej. Myslę że masz jeszcze inny problem z chłodnicą lub pompą wody (kiedy ją wymieniałeś?)

Maciek-156 napisał:
rmostat możesz mieć walnięty - ale jak już to zawsze pozostaje w pozycji otwartej
no możliwe, u siebie jak miałem walnięty to nigdy mi się nie zagotowała, zawsze była zbyt zimna

Też bym szukał rozwiązania problemy w okolicy pompy wody a później w strefie chłodnicy silnika. Pod warunkiem, że z wiatrakiem jest wszystko w porządku.
Termostat to sobie zostaw na deser.
Ala jak już tak "pięknie sobie jeździsz z gotującym się silnikiem to,
melek_italia napisał:
do tego od 2 dni czasami zacina sie w pozycji zamknietej bo 2 na 5 tras samochodem gotuje wode i musze stanac by ochlonol
może będzie jeszcze kilka innych drobiazgów do wymiany.
Na przykład uszczelka pod głowicą.
Pozdrawiam

Witam. Czy może ktoś zrobić zdjęcie termostatu w 156 1.9 115KM wraz z wężami gumowymi podłączonymi do niego. Kupiłem ostatnio termostat dopasowany po nr VIN i wygląda inaczej niż ten zamontowany w aucie. Możliwe że były dwa rodzaje termostatu? 156 SW 2002.10 produkcja po FL wnętrza.

Amortyzatory
Powrót