[156] szukam dobrego warsztatu na dolnym śląsku

kamko25

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v 2006r. Distinctive. Była 156 SW 2.4 Jtd 10v 2002r
Witam
Jak w temacie.Szukam pożądnego warsztatu na dolnym śląsku co by mi przebadał moją belle kompem i pod względem mechanicznym też sprawdził.Koledzy z dolnego śląska przecież gdzieś naprawiacie swoje alfy???

Do Moderatorów
Panowie a może stworzyć by zakładkę pod tytułem adresy w której forumowicze zamieszczali by adresy i namiary na porządne warsztaty i sklepy z częściami do AR wraz z krótkimi opisami.Niejednemu ułatwiło by to życie

POZDRAWIAM

Re: szukam dobrego warsztatu na dolnym śląsku

Forum ogólne o Alfa Romeo-Sprawdzeni mechanicy/serwisy-jest na forum taki dział

kamko25 napisał:
Do Moderatorów
Panowie a może stworzyć by zakładkę pod tytułem adresy w której forumowicze zamieszczali by adresy i namiary na porządne warsztaty i sklepy z częściami do AR wraz z krótkimi opisami.Niejednemu ułatwiło by to życie

POZDRAWIAM

Kolego załóż wątek, a ja go podwieszę na stronie
Co do twojego problemu to:
Serwis AR - Sebastian Bogulak
Wrocław, ul. Karkonoska 7
tel. 071 33-999-68, 0 601 733-656
cytat: "Jest to jedyna alternatywa dla ASO. Na Dolnym Śląsku jest chyba jedynym dobrym prywatnym warsztatem, który naprawia AR"

A właśnie u Pana Bogulaka byłem i ..... więcej tam nigdy nie pojadę.Niepotrzebnie wymienili mi przepływomierz bo stary jak się okazało był dobry,za wymianę oleju wraz z olejem zapłaciłem 550 zł,prosiłem żeby sprawdzili go kompem-nie sprawdzili(bo tylko szef potrafi a szefa teraz nie ma),prosiłem żeby wpisać mi do książki pojazdu co było zrobione.otwieram książkę a tam żadnego wpisu i wkońcu mówię proszę Panów pokażcie mi jak wyglądał muj filter który mi wymieniliście a oni- ale my go już wyrzuciliśmy.
PANA BOGULAKA Z KARKONOSKIEJ 7 z WROCKA NIE POLECAM NIKOMU OMIJAJCIE TEN WARSZTAT SZEROKIM ŁUKIEM. Nieróbstwo ,kłamstwo, zdzierstwo, mataczenie.

PS
Warsztat Pana Bogulaka jest pooklejany plakatami klubu ikar więc twierdzę że jest klubowiczem i pradopodobnie sam dodał adres swojego warsztatu n tą strone bo kolego Maćku 156 ten cytat i adres jest włśnie z forum ikara-nieprawdaż

Irbis Serwis ul. Paprotna 8.

a jak koledzy z cenami na paprotnej ile np kosztuje podłączenie kompa itp

ale na Paprotnej to jest kolejka.
ale chyba numer 1 we Wrocławiu.
nie widziałem jak podłączają kompka, wiadomo sam sobie robie podłączenie.!!

- a pan Jacek z Gnieznieńskiej 4, giełda samochodowa , ma ktoś doświadczenia pozytywne i negatywne.

dodam swoje sposterzeżenie odnośnie bogulaka bo faktycznie został on polecony a ja tez nie mam o nim najlepszego zdania. Wszystko jest robione na gebe, według mnie jest drogi (oczywiście to nie ASO ale ceni się też nieźle) umawiasz się z nim na jakąś "drobnostkę"że będzie zrobiona od ręki, przyjeżdżasz następnego dnia a jego pracownicy każ ci zostawić auto no i nara(oczywiście szefa nie ma). Niestety nie ma za dużego wyboru bo we wrocku jest tylko on i ci na paprotnej, ale czuje że następnym razem własnie tam pojade. Dodam niejako na jego obrone starając się być obiektywnym że to co zrobić mieli w mojej alfie zostało zrobione co do napraw nie mam zastrzeżeń

kamko25 napisał:
...
Warsztat Pana Bogulaka jest pooklejany plakatami klubu ikar więc twierdzę że jest klubowiczem i pradopodobnie sam dodał adres swojego warsztatu n tą strone bo kolego Maćku 156 ten cytat i adres jest włśnie z forum ikara-nieprawdaż
Ani to mój brat ani swat - rzeczywiście jest polecany na stronie Ikara

kamko25 napisał:

Dokładnie nie wiem , idzie się ugadać, u mnie diagnozowali przyczynę przeładowania przez ok 2godz + oczywiście próby drogowe z kompem i badanie danych na bieżąco , mierzenie manometrem ciśnień , pracy aktuatora , słowem pełna diagnostyka - wzięli tylko 150pln, a w aso za podłączenie i ' bełkot' biorą 100pln

Lepszej diagnostyki nie ma jak na Paprotnej , dzięki ich diagnostyce i przedstawieniu i omówieniu parametrów , wyszła prawidłowa diagnoza z zapieczoną turbiną.

Dodam że na diagnostykę pojechałem z Nysy do Wrocławia i nie żałuję.

bubu321 napisał:
- a pan Jacek z Gnieznieńskiej 4, giełda samochodowa , ma ktoś doświadczenia pozytywne i negatywne.

Pana Jacka już nie ma z nami :cry: ale to inny temat.

kamko25 napisał:

Mnie skasowali chyba 50 czy 60 zł pod examiner. Ale ja u nich robię od początku auto i troszkę inaczej patrzą na takiego klienta.

ja też polecam chłopaków z paprotnej - uczciwe i sumienne podejście do klienta - spoko kolesie ( bracia ) co znają się na rzeczy a ojciec zajmuje się elektroniką i też wie gdzie jest masa a gdzie prąd :) w 100% polecam - po wiekszych naprawach autko zawsze umyte :) i cos tam z ceny można urwać :)

rafiki co sie stało z p. Jackiem ????

norbiwolow napisał:
rafiki co sie stało z p. Jackiem ????

Nie będę pisał na forum co i jak bo troszkę niesmaczne to co się stało. Po prostu już go nie ma.

chyba nie mówimy o tej samej Paprotnej 8.
- tam jest dwóch właścicieli ( mały i duzy ) oraz 2 pracowników ( młodszy i starszy ) .
- jacy bracia, jaki ojciec, wyjaśnienia proszę e ?.
- moze jak gdzies indziej zajechałem.

p.s.
- no to żal p. Jacka

bubu321 napisał:
- tam jest dwóch właścicieli ( mały i duzy )

Duży --> Tomasz Kawalec 0 602 303 321
Mały --> Michał Karpowicz 0 661 431 864

:lol: :lol: :lol:

A jakie są Wasze opinie o warsztacie na Partynickiej. Przed laty jako "młody alfista" robiłem tam rozrząd i muszę przyznać, że byłem zadowolony.

sedicivalv0le napisał:
kamko25 napisał:

Dokładnie nie wiem , idzie się ugadać, u mnie diagnozowali przyczynę przeładowania przez ok 2godz + oczywiście próby drogowe z kompem i badanie danych na bieżąco , mierzenie manometrem ciśnień , pracy aktuatora , słowem pełna diagnostyka - wzięli tylko 150pln, a w aso za podłączenie i ' bełkot' biorą 100pln

Lepszej diagnostyki nie ma jak na Paprotnej , dzięki ich diagnostyce i przedstawieniu i omówieniu parametrów , wyszła prawidłowa diagnoza z zapieczoną turbiną.

Dodam że na diagnostykę pojechałem z Nysy do Wrocławia i nie żałuję.

Ja też dorzucę swoje 3gr :) Z czystym sumieniem mogę polecić również serwis na Paprotnej. Od poczatku serwisuję tam auto i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć!

Amortyzatory
Powrót