• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] sterowanie radia w kierownicy

• Autor wątku Autor wątku webmaster007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

webmaster007

Guest
Przedstawię sytuacje

*alfa 156 po fl środka
*Mam kierownicę bez przycisków,
*radio oryginał CD nie miałem wiec dokupiłe ALFA ROMEO 156 RADIO HIGH CD oem
http://allegro.pl/item422599178_alfa_romeo_156_radio_high_cd_rok_gwarancji.html
* zakupiłbym kierownice z sterowaniem i taśme air bagu

Czy w takim przypadku jakbym dokupił kierownicę multifunkcyjną i tasme , to będę musiał ciągnąć kable z radia , czy wiązka już tam jest ?

szukałem w opcji szukaj i nie gdzie nie znalazłem do końca wyjasnionego tego temu do końca ??? a wiec moi drodzy do dzieła mile widziane fotki

przy radiu mam
2 i 3 głosniki i zasilanie
oraz 4 takie łączące sie kostki

moze ktoś opisze to dokładniej

Witam.
Niestety nie wiem jak to jest, bo nie jestem na tyle zaawansowany elektronicznie :)
Jednak przyciski na kierownicy sprawdzają się rewelacyjnie.
Natomiast muszę odnieść się do tego co pisze w aukcji:
automatyczne dopasowanie glośności do odgłosu jazdy
- nie działa, przynajmniej u mnie. W instrukcji pisze, że jest taki bajer i wcale nie jest tam zaznaczone, że jest to opcja, a mimo wszystko w menu odbiornika nie ma takiej opcji, a szkoda.
Pozdrawiam.
- Rafał

Niestety kabelki cignac trzeba :(
Koledze to robilem, kierownica z przyciskami, przelacznik zespolony + tasma + 4 kabelki
mialo byc tak jak u Ciebie na oryginalnym radiu ale kupiona zostala alpina z jakiem + maly multiplekserek do sygnalu
W tej alfie nie bylo kabli do kieronicy

Amortyzatory
Powrót