• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Sport Pack - po czy poznać takową wersję

• Autor wątku Autor wątku norbiwolow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

norbiwolow

Guest
Witam
jak w temacie - w jaki sposób poznac czy dana 156 ma wersję sport pack a nie jest to tylko przeróbka prze z właciciela - czy ponumerze vin dojdę do wersji wyposażenia ???

co powinna zawierac sport pack z silnikiem diesla ??
z tego co sie orientuje to:
- czarne zegary z czerwonym podswietleniem - wg mnie ładniejsze od białych
- czy jezeli na kierownicy nie ma skóry to tez jest sport pack ??
- obnizone zawieszenie - nie wiem czy tylko sprezyny czy amory tez specjalne

Jak sprawa z fotelami - czy musi byc skóra ???
czy szyberdach jest w opcji czy niezaleznie od wersji ??

norbiwolow napisał:
czy ponumerze vin dojdę do wersji wyposażenia ???

oczywiście , zadzwoń do aso podaj nr i za 15 min będziesz miał wszystko o tym aucie wersje też

obniżone zawieszenie ok 3cm od standartu, fele alu 16" felgi o nazwie wzoru "Super Sport" czy coś tam takiego, konsola środkowa carbon zamiast drewna, nakładki na progi i kilka innych rzeczy, jest kilka rodzajów sport packów więc najlepiej dzwonić i pytać w ASO
ja mam kierownicę skórzaną a jak jest w innych nie wiem. Szyberdachu nie mam jest klima, poza tym to zegary są czarne i podświetlenie na czerwono. Fotele są jakby z wyszywanym logo z przodu i takie bardziej "trzymające" na zakrętach. Jak chcesz porobię fotki albo szukaj w dziale nasze bele ja mam sport packa. Jak jest z amorami to nie mam pojęcia.

Krótko mówiąc:
SP1: czarne zegary,carbon look konsola centralna,listwy progowe,amor.bilstein,sprezyna eibach,felgi 16"

SP2=SP1+fotele recaro

SP3=SP1+fotele MOMO skora

TI=SP1+fotele recaro skora+17" alu

- to cytat z innego forum.

Pozdrawiam.
- Rafał

no i wszystko jasne - wielkie dzieki

czyli szyberdach to zwykła opcja ?
tak samo jak elektryka tylnych szyb

norbiwolow napisał:
no i wszystko jasne - wielkie dzieki

czyli szyberdach to zwykła opcja ?
tak samo jak elektryka tylnych szyb
szyberdach to opcja, natomiast elektryka tylnych szyb to skład wyposażeniowej wersji: distinctive, najbogatszej seryjnej, wszystko inne jak np. wspomniany szyberdach, spryskiwacze reflektorów, tempomat, navi i wiele, wiele innych jest już zamawiane na życzenie klienta.
Pozdrawiam.
- Rafał

ło czyli ktoś mi dopłacał za elektrykę tylnych ale fajnie :mrgreen:

sylwiniusz napisał:
a jak ja mam elektryke z przodu klimke dwie poduchy elektryke lusterek to jak sie zwie moja wersja?? :P
O ile się nie mylę, to nazwy wersji wyposażenia brzmią:
Impression
Progression
Distinctive
Pozdrawiam.
- Rafał

czyli np. tempomat jest tylko na zamówienie - nie ma go w w/w wersjach jako standard ??

czy z numeru vin mozna dojsc jaka to wersja ??? i czy jest mozliwośc w serwisie sprawdzenia historii auta od nowości - z tego co sie orientowałem to nie ma takiej opcji - jedynie w danym serwisie jak było cos robione to mają historie - nie ma centralnego systemu w grupie Fiat - Alfa Romeo - Lancia - a szkoda :(

norbiwolow napisał:
czyli np. tempomat jest tylko na zamówienie - nie ma go w w/w wersjach jako standard ??

czy z numeru vin mozna dojsc jaka to wersja ??? i czy jest mozliwośc w serwisie sprawdzenia historii auta od nowości - z tego co sie orientowałem to nie ma takiej opcji - jedynie w danym serwisie jak było cos robione to mają historie - nie ma centralnego systemu w grupie Fiat - Alfa Romeo - Lancia - a szkoda :(
Jeśli chodzi i tempomat, to tak - jest na zamówienie, przynajmniej w wersji przed liftem.
Z numeru VIN można sprawdzić jaką wersję wyposażenia posiada Twoja Alfa. Wystarczy zadzwonić do ASO i ładnie poprosić ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

norbiwolow napisał:

jak kolega kupował sprowadzoną 155 to w ASO na 'przeglądzie' powiedzieli mu w którym salonie w niemczech była kupiona ta 155 jako nowa.
Natomiast wersje wyposażenia po VIN wyświetli Ci pierwszy lepszy EPER

dokładnie zadzownisz do byle jakiego ASO Alfy i ci podadzą wszystko o aucie kiedy kupione gdzie , jak serwisowane i gdzie kiedy był np rozrząd zrobiony jaka wersja itd , kiedy mechanik na serwisie zanim zacznie przegląd Alfy to wprowadza do kompa nr VIN i wszytsko mu się wyświetla i on sobie już tam wklepuje do kompa co będzie przy niej dziś robił. Wiem bo widziałem na żywo jak wyglądał przegląd mojej :mrgreen:

Kosiar napisał:
dokładnie zadzownisz do byle jakiego ASO Alfy i ci podadzą wszystko o aucie kiedy kupione gdzie , jak serwisowane i gdzie kiedy był np rozrząd zrobiony jaka wersja itd , kiedy mechanik na serwisie zanim zacznie przegląd Alfy to wprowadza do kompa nr VIN i wszytsko mu się wyświetla i on sobie już tam wklepuje do kompa co będzie przy niej dziś robił. Wiem bo widziałem na żywo jak wyglądał przegląd mojej :mrgreen:

ale chyba tylko info co w danym salonie było robione - jak wczesniej była w innym to juz takiej informacji nie ma - tak mi koles w aso wrocław powiedział jak serwisował moją lancie - poprzedni własciciel tez tam ją serwisował to mieli historię napraw ale tylko od pobytu w ich stacji .
fiat nie ma centralnej bazy wpisów serwisów aut - tak mi sie wydaje

Amortyzatory w Sport Pack to są jakiej firmy i model i jakie sprężyny ( OEM ) Blistein B4 ? amory ? i ostatnie pytanie każda jedna SportPack ma o 25 mm obniżone zawieszenie tak ?

Ja tez mam pytanie o zawieszenie w sportpakapach, czy bylo one tylko obnizone, czy tez usztywnione? Mialem dwie alfy takie same z czego jedna sport pack i nia calkiem inaczej sie jezdzi (twardo) Koncza mi sie amory, czy po prostu sport packi maja tez usztywnione zawieszenie?

jesli krotsze amory to i sprezyny musza byc twardsze zeby nie dobijalo, nie mylisz sie seryjny zawias i sportpack to inna bajka, takze twoje odczucia sa jak najbardziej prawidlowe.

U mnie sie okazało , że mamy jakieś włoskie amortyzatory nie mam pojęcia jakiej firmy , ale świetnie sobie radzą

ja do sport packa mykałem bilstein b4 i jest ok,pewnie znów znajdzie się milion przeciwników,ale jak dla mnie jest ok ja tam po torach w Monte Carlo nie śmigam

Amortyzatory
Powrót