• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Skóra z anglika

• Autor wątku Autor wątku Arek 146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arek 146

Guest
Przerabiał ktoś taki temat. Wiem że podnoszenia fotela nie ma w angliku u kierowcy, dlatego chciałbym przełożyc skórę z gąbkami do europejczyka. Znalazłem fotel kierowcy ale z poduszką (już wyjętą) i zastanawiam się czy jak kupię skórę z anglika (fotele seryjnie bez poduszek) to da się normalnie przełożyc. Musiałbym wtedy przełożyc gorę z gąbkami

witam!!!
wymiary oparć z poduszką i bez są takie same,więc nie będzie problemu z przełożeniem. :wink:

trochę problemu może ci sprawić odpowiednie naciągnięcie tych sznureczków we wnętrzu oparcia. ;//
ogólnie przechlapana robota. :(((

podepne sie pod temat , dzisiaj kupilem nowe siedzisko , ta gąbkę , bo moje juz niestety stare dokonczylo zywota
czy jest jakis wielki problem zeby to wymienic? mam te zwykle siedzenia , nawet nie welury
chce wymienic tylko samo siedzisko

andru123 napisał:
podepne sie pod temat , dzisiaj kupilem nowe siedzisko , ta gąbkę , bo moje juz niestety stare dokonczylo zywota
czy jest jakis wielki problem zeby to wymienic? mam te zwykle siedzenia , nawet nie welury
chce wymienic tylko samo siedzisko

nie jest to jakiś problem, potrzeba trochę umiejętności i narzędzia... :wink:

ta gąbka z obiciem siedizska jest połączona takimi drucianymi spinkami,niestety są jednorazowe. ;//

można je zastąpić plastykowymi opaskami zaciskowymi. :lol:

miałem ten sam problem z fotelem kierowcy,gąbka w siedzisku i oparciu powycierała się. :(((

pouzupełnialem ubytki,podkleiłem materiałem poprawiłem druty usztywniające w oparciu...

teraz fotel jest jak nowy. :P

u mnie dodatkowo jest airbag w oparciu,więc doszło resetowanie komputera. :|

pozdrawiam!!!

oki, dzieki wielkie

rozumiem że ze zdjeciem materialowego poszycia i zalozeniem juz na nowa gabke nie bedzie problemu ?

a czy do tej operacji wyciagac fotel z auta ?

Słuchajcie a boczki pasują z anglika i czy te gąbki w fotelu skórzanym są takie same jak w zwykłym?

boczki pasują napewno,ale co do gąbek to niemam pewności. :>>

profil foteli wydaje się taki sam więc myślę że te wszystkie elementy są ze sobą zamienne. :wink:

powinno pasować tak na 99% :mrgreen:

Te fotele są przykładowe (welurowe). Co do skóry to jasna też mi się bardziej podoba ale cena w stosunku do czarnej jest mało atrakcyjna

Arek 146 napisał:
Te fotele są przykładowe (welurowe). Co do skóry to jasna też mi się bardziej podoba ale cena w stosunku do czarnej jest mało atrakcyjna

wiem o co ci chodziło,napisałem tak na marginesie. :wink:

kupując skóry weź pod uwagę to że zmienisz przez to diametralnie całe wnętrze auta nie na kilka dni ale na lata.
teraz wykosztujesz się dużo więcej,będziesz chodził wk......ny przez najbliższy miesiąc że wydałeś tyle kasy...
ale potem to minie i stwierdzisz że to była dobra decyzja. :uszy:

jasna tapicerka wpływa korzystniej na samopoczucie. :mrgreen: . 8)

cena tego wnętrza jest dlatego tak wysoka bo skóry są naprawdę w super stanie (patrząc na zdjęcia)

to też kolejny mój "margines". :DDD

Jasne skóry bardzo podobają mi się w czarnej alfie a moja jest bordowa. Jakbym kupił te fotele to będę miał do sprzedania swój komplet welurów z fotelami Recaro

Arek 146 napisał:
Słuchajcie a boczki pasują z anglika i czy te gąbki w fotelu skórzanym są takie same jak w zwykłym?

Boczki nie sa takie same-w prawym masz wieksza dziure na konsole z guziczkami do opuszczania szyb: 4+luserka ,a w lewym tylko 2 do opuszczania szyb.i trza by cos pokombinowac :wink:

kaiowas napisał:
Boczki nie sa takie same-w prawym masz wieksza dziure na konsole z guziczkami do opuszczania szyb: 4+luserka ,a w lewym tylko 2 do opuszczania szyb.i trza by cos pokombinowac

to fakt,nie wziołem tego pod uwagę. ;//

można to chyba obejść przekładając wstawkę skórzaną z angielskiego boczka do tego który był oryginalnie. :wink:

trochę będzie z tym zabawy ale powinno wyjść coś z tego. :mrgreen:

Tak sobie jeszcze myśle że inny jest boczek kierowcy tylko wtedy gdy są cztery szyby elektryczne.

Arek 146 napisał:
Tak sobie jeszcze myśle że inny jest boczek kierowcy tylko wtedy gdy są cztery szyby elektryczne.

tak zgadza się,ale jeśli w samochodzie jest opcja ze skórą to automatycznie wszystkie cztery szyby są sterowane elektrycznie.

więc nie mam pewności co do tego że mogły wychodzić alfy ze skórami ale szyby elektryczne miały tylko z przodu. :|?:

jeśli się mylę to sorki. :wink:

andro34 napisał:
więc nie mam pewności co do tego że mogły wychodzić alfy ze skórami ale szyby elektryczne miały tylko z przodu. :|?:

Ja mam jasną skórę MOMO i mam szyby sterowane tylko z przodu...

Kolega też ma 2,4jtd ze sport pakietem skórą i z tyłu korbki. Tylko angliki pewnie są bardziej wypasione i mają w większości cztery. Jutro będę wszystko wiedział bo gościu ma mi sprawdzic jakie są jego.

Amortyzatory
Powrót