• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] - pytanie od nowicjuszki :)

• Autor wątku Autor wątku malina25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malina25

Guest
Witam wszystkich i prosze o wyrozumiałoś gdyż jestem tu pierwszy raz :) od 2 miesiecy jestem szczesliwą posiadaczki 156, jednak pojawił sie problem.
Przy włączonej klimatyzacji gaśnie mi silnik ( przy zwalnianiu) i wariuje wskaźnik paliwa - jaka moze byc tego przyczyna ??

wariuje wskaźnik paliwa ?
tzn opada na "zero" ?

co klimatyzacji czy słychać "głośny syk" podczas włączenia kliamtyzacji ?

no i uzupełnij informacje skąd jesteś- może będziemy mogli polecić jakiś warsztat ;)

dziekuje za odpowiedz

jestem z Łodzi :)

wskaźnik lecj w dół - w zależności ile jest paliwa w baku- zaniża co najmniej o połowę

a co do klimatyzacji to dokładnie - podczas włączania słychac syk...

Krzysztof1-1R napisał:
Witam,warsztat "3B"Puszkina78.tel649 33 10,601 26 85 69 tam napewno Ci pomogom
http://www.3bserwis.com/index.html
Tak prawde mowiac, to tego serwisu raczej bym nie polecal. Nie wyjechalem od nich usatysfakcjonowany - przykladowo skrzypienie lacznikow stabilizatora tlumaczyli "tak musi byc", "takie sa, ciasno pasowane" i tak dalej.... Cenowo tez bez rewelacji. Ja sie zawiodlem.

W temacie klimatyzacji jeden z naszych kolegow mial tez jaja w firmie grapow, takze i ja lepiej sobie odpusc.

co do 3B to raczej nie skorzystam - byłam tam swojego czasu ....

ale wracając do głównego tematu, czy ktos ma pomysł o co chodzi z tym gaśnieciem silnika przy włączonej klimatyzacji ??

malina25 napisał:
co do 3B to raczej nie skorzystam - byłam tam swojego czasu ....
to wszystko jasne.
Dzwon do TMiNa. nie pozalujesz.

ale wracając do głównego tematu, czy ktos ma pomysł o co chodzi z tym gaśnieciem silnika przy włączonej klimatyzacji ??
obciazenie silnika? chyba odpada.... ale lepiej nie jezdzij tak za dlugo.

może silnik krokowy ?? nie falują obroty przypadkiem bez włączonej klimy ??

i jakie masz obroty na jałowym biegu bez załączenia klimy ??

stawiałbym na krokowca i ewentualnie czyszczenie przepustnicy ale to tylko przypuszczenia amatora

A nie robi się gdzies zwarcie w układzie klimatyzacji i wtedy ECU i wskaźniki szaleją

Amortyzatory
Powrót