[156] Pytanie o wspomaganie

bija22

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.5 V6
witam wszystkich,mam pytanie,choc na forum przed chwila duzo na ten temat czytalam. mimo ze objawy w mojej niuni nie sa tak uciazliwe,musze zapytac bo jednak o to chodzi...a mianowicie dzis poczulam i uslyszalam ciche lekkie chrupniecie jak wyjezdzalam do pracy. rzecz sie miala podczas cofania...struchlalam ze o cos zawadzilam ale nic takiego sie nie stalo. pozniej byl spokoj. natomiast jak wjezdzalam na podworko po pracy znow to poczulam podczas skrecania lekko w lewo.plynu we wspomaganiu jeszcze nie sprawdzalam zaraz to zrobie. mam nadzieje ze to tylko niski jego poziom,bo narazie nic sie nie dzieje...czyba ze macie moi drodzy inne rady...bo lepiej dmuchac na zimne.a przyznac musze ze jestem az za nadto gorliwa wodec mojej wloszki i juz panikuje...dzieki za pomoc...buziaki <calus>

W którym momencie nastepuje te chrupnięcie podczas jazdy , wciśnięcia sprzegła , ruszania czy skrecania kierownicą?????????

juz podczas jazdy,jechalam powoli tyle co nic i owszem podczas skrecania...bez sprzegla.

bija22 napisał:
juz podczas jazdy,jechalam powoli tyle co nic i owszem podczas skrecania...bez sprzegla.
Raczej to sprawka zawieszenia te chrupnięcie albo na coś najechałaś kołem ( kamień )

sprawdzilam plyn w ukladzie wspomagania i jest ok. wiec to mam z glowy,zauwazylam jeszcze ze od tej pory sprzeglo jakby zaczelo troche skrzypiec.jak stara sprezyna. nie wiem czy to wina tego ze autko stoi pod golym niebem caly czas czy powod moze byc inny.niby wszystko ok,ale sam dzwiek juz mnie dreczy...

ok sprawdze czy wszystko jest na swoim miejscu, dziekuje za zainteresowanie i pomoc,pozdrawiam Sabina

bija22 napisał:
sprawdzilam plyn w ukladzie wspomagania i jest ok. wiec to mam z glowy,zauwazylam jeszcze ze od tej pory sprzeglo jakby zaczelo troche skrzypiec.jak stara sprezyna. nie wiem czy to wina tego ze autko stoi pod golym niebem caly czas czy powod moze byc inny.niby wszystko ok,ale sam dzwiek juz mnie dreczy...

Puknięcie/chrupnięcie w czasie kręcenia kierwonicą, może być objawem padającego łożyska McPhersona (miałem tak w poprzednim aucie).

tylko caly czas sie tak nie dzieje,raz na 10 razy powiedzmy,sporadycznie, faktycznie przy skrecaniu...musz luknac pod nia na kanale...wspomaganie niczym innym mi sie nie uprzykrza poza tym "chrup"...ja juz dostaje instynktu maciezynskiego na punkcie tej niuni...

Amortyzatory
Powrót