• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] pytanie o kluczyk

Alfaauto

Nowy
Auto
alfa 156 1998 1600 ts
Witam. stało sie - jestem posiadaczem alfy :mrgreen:
Czy ktos wie czy kluczyk typu A posiada jakieś zabezpieczenie (np immobilliser)? czy jest to najzwyklejszy w świecie kluczyk?
Posiadam opony 205/55 R16. Jakie jest zalecane ciśnienie? Pewnie jest gdzies na nalepce na aucie ale szczerze nie miałem okazji jeszcze tego poszukac...

ciśnienie wg instrukcji 2,2 - nieobciążony ( 1-2 os )
2,5 - obciążony

Re: pytanie o kluczyk

Alfaauto napisał:
Witam. stało sie - jestem posiadaczem alfy :mrgreen:
Czy ktos wie czy kluczyk typu A posiada jakieś zabezpieczenie (np immobilliser)? czy jest to najzwyklejszy w świecie kluczyk?
ten kluczyk posiada immobilizer i dosc dobrze zabezpieczony,takze nie bedzie łatwo dorobić.Ja tez chciałem dorobic do swojeej ,gosc sprawdził go i powiedział tylko serwis.

Ja również muszę dobrobić... i także goście mi mówili, że jest problemo.... trafił mi się jeden gość co powiedział, że będzie to możliwe... mam go nawiedzać co jakiś czas i powiedział, że dorobi.... dam znać jaki wynik tego będzie...

Co do kluczyka to również mam ten problem. Generalnie w Łodzi było kilku odważnych, którzy obiecywali, że dorobią, niestety zawsze kończyło się z łzami w oczach :D
Serwis pozostaje, ale sporo kosztuje ta przyjemność...

No właśnie w serwisie nie będzie problemu z duplikatem kluczyka- tylko że cena jest z kosmosu (ok.700zł)

Amortyzatory
Powrót