• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Przednie ciemne reflektory

• Autor wątku Autor wątku wempti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wempti

Guest
Witam
Mam czarną V6 i od kilku tygodni zastanawiam się nad ciemnymi kloszami przednich reflektorów. Na allegro są praktycznie niedostępne (tylko ksenony ale na nie mnie nie stać) i znalazłem strone firmy sprzedające dokładnei takie jakie chce: http://www.sklep.motocity.pl/index.php?p751,alfa-romeo-156-reflektory-przednie

Napiszcie c o tym myślicie, ewentualnie jakieś inne rozwiązania.
Osobiście troche się boje ich kupować bo 200zł za komplet do tego nie wiem czy beda dokładnie pasowac a kiczu nie chce

Pozdrawiam

Sam pomaluj to proste :) a na badaniu technicznym nawet się nie kapną że klosz był rozkręcany :) zawsze można powiedzieć że kupiłeś na szrocie od GTA :)

200zł za komplet świadczy o tym że to raczej towar o kiepskiej jakości. I bardzo szybko może się okazać że zamienił stryjek siekierke na kijek.

dodam że za 200zł to plastik kiepskiej jakości i nie zdziwiłbym się gdyby pod wpływem temp. farba zaczęła schodzić (czarna) albo reflektor by się nadtapiał

reflektor

ja bym się raczej bał jakieswiatło bedzie dawał ten odbłysnik.
Pozdrawiam

Ładnie wyglądają te lampy, sam bym takie kupił tylko chyba już mam dosyć tłumaczenia się policjantom z takiego tuningu, miałem seja z folią na szybach przez 5 lat, teraz chcę spokojnie pojeździć :)

za 200 zł to chyba nie jest to najlepszej jakości, ale jak byś np. miał tą firmę gdzieś koło siebie to ja bym podjechał sprawdził jak w rzeczywistości te lampy wyglądają i jak by były godne uwagi to cena jest niska...

czarne

Czarne to najtaniej jakieś dobre za 850 zł widziałem.
Może jakiś klubowy zakup jakiś porządnych czarnych lamp???
Może byłoby coś taniej???
Pozdrawiam

Witam
odpowiem na pare pytan ,z przegladem nie ma najmniejszych problemow ustawia sie je jak normalne swiatła u diagnosty z kontrola to samo,tez sie balem czy dobrze beda swiecic ,swieca jak nowe lampy czyli oprocz tego ze normalnie dodatkowo maja wieksza powierzchnie przezroczystego klosza nie powiem ładnie to wyglada widac czarny srodek o ktory nam chodzi odbłysniki sa glebiej mozna to zauwazyc w seryjnych reflektorach ze sa dzielone nie ma to wplywu na rzucane swiatlo poniewaz odblysnik jest taki jak powinien jedynie wklad jest czarny, najprawdopodobniej nie posiadaja elektrycznej regulacji ale przeklada ja sie ze starych lamp pasuje bez problemu , przechodze na strone minusow :P
niestety jesli jest zimno pojedziemy na myjke lekko zaparuja w niektorych miejscach wielki minus jak dla mnie :/ ;// :evil: co prawda po wlaczeniu swiatel i rozgrzaniu to znika ale dalem za swoje okolo 1000zl z katalogu FK i spodziewalem sie czegos bardzizej solidnie wykonanego co do samej lampy wyglada super jak dla mnie no ale...
powiem tak sam rozklejalem reflektory gdy montowalem ringi w swoich kloszach i kurw,,,nie parowaly :shock: choc sie obawialem i nic a tu nowe i.....
dlatego teraz chyba sam bym je pomalowal oraz przy okazji spolerowal pasta polerska klosze od srodka i dobrze skleił silikonem zwlaszcza ze juz nie raz rozklejalem no ale troche zabawy z tym jest zawsze mozna żądać gwarancji ze nie paruja

dodaje fotki zeby mozna bylo zobaczyc o co mi chodzi dokladnie
http://img214.imageshack.us/my.php?image=blackww1.jpg
oraz ringi
http://img91.imageshack.us/my.php?image=ring1ez1.jpg

pozdrawiam

lampy

lampa lampie nie równa. Te za 800 zł mogą okazać się gorsze od twoich FK i tego sie obawiam.
Ringi w alfie zawsze wydawały mi się jakąś kupą ale już sam nie wiem co o nich mysleć. Ringi do postojówek montowałeś???
Co na to kontrolka od przepalonych żarówek???
Pzdr

Kabel idący od ringów trzeba chyba połączyć z kablem od pozycyjnych i wtedy kontrolka nie powinna świecić tak mi się wydaje tak na chłopski rozum :mrgreen:

Kosiar napisał:
Kabel idący od ringów trzeba chyba połączyć z kablem od pozycyjnych i wtedy kontrolka nie powinna świecić tak mi się wydaje tak na chłopski rozum :mrgreen:

tak teoretycznie ok tylko ringi dzialajace w technologi LED maja minimalny pobór prądu i niestety kontrolka jednak sie swieci :P ,ale żywotność diody to ok. 100000 godz. ciągłej pracy ,bez porównania do zarowki :wink:

pozdrawiam

ringi

a gdzie dorwałeś te ringi czy to jakaś domowa robota???
Pozdrawiam

robak#21 napisał:
tak teoretycznie ok tylko ringi dzialajace w technologi LED maja minimalny pobór prądu i niestety kontrolka jednak sie swieci :P ,ale żywotność diody to ok. 100000 godz. ciągłej pracy ,bez porównania do zarowki :wink:

pozdrawiam

Nawiązując do tego co napisałeś, to czy jeżeli zamiast żaróweczek postojowych włożę zamienniki z diodami LED to kontrolka spalenia żarówki będzie się świeciła?

robak#21 napisał:

pozdrawiam

Nawiązując do tego co napisałeś, to czy jeżeli zamiast żaróweczek postojowych włożę zamienniki z diodami LED to kontrolka spalenia żarówki będzie się świeciła?

marek1975 napisał:
robak#21 napisał:

pozdrawiam

mysle ze tak jesli mi swiecilo to powinno tez tobie ale glowy nie dam...

b.pawelek napisał:
a gdzie dorwałeś te ringi czy to jakaś domowa robota???
Pozdrawiam

rok temu kupilem na allegro ,a lampy sprzedalem w tym roku

pozdrawiam

postojówki led

co do led to nawet jak zamienisz podś rejstr na ledowe to zapala się kontrolka. W swoim aucie już to przecwiczyłem i się pali.
Pzdr

ja mam pomysł wyjąć diode od podświetlenia że żarówka uszkodzona i nie będzie świecić :DDD

odświeżając temat - czy ktos nabył te czarne lampy z linka na poczatku posta ???? na dniach chcę kupić takie lampu do mojej belli i w tym przypadku cena jest zaskakująco nicka !!! ja mam namierzone czarne marki depo za 400zł/2szt a tu o połowę taniej ????

ciekawe jaka jest ich jakość ??? jezeli nikt ich nie posiada to raczej kupię depo bo mają dobra opinie :)

Czy ten sklep jest godny zaufania i mozna nabyć u nich te lampy do 156 ???

Amortyzatory
Powrót