[156] Proszę o pomoc.Co powiecie o tej Alfie?

• Autor wątku Autor wątku Michafff
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michafff

Guest
Witam i pozdrawiam wszystkich.
Chcę kupić Alfę 156 JTD i znalazłem coś takiego.Co możecie o niej powiedzieć?
Ktoś może ją oglądał?Ewentualnie czy ktoś może mi polecić jakiegoś mechanika w W-wie,żeby mógł ze mną obejrzeć autko?
Z góry dziękuje za info.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4216219

Auto prezentuje się dobrze i cena w miarę atrakcyjna tyle że plus opłaty na pewno, jak będziesz ją oglądał to podjedź na przegląd i sprawdzą wszystko zawieszenie, podłużnice itp wtedy będziesz wiedział na czym stoisz. Pozdrawiam i powodzenia.

Samochód wygląda całkiem interesująco. Może nawet udałoby się wynegocjować niższą cenę. Gwarantuję Ci, że handlarze mają na takim samochodzie minimum 2.000zł wiem, bo mój kuzyn zajmuje się podobnym, ja to nazywam "procederem".
A co do konkretnego samochodu - Alfa prezentuje się ładnie. Widać, że to pełen oryginał i dzięki Bogu nie wpadł w łapska żadnego "tjuningowca", a sporo się spotyka takich dziwadeł z za zachodniej granicy.
Jeśli nigdy nie miałeś AR, to najlepiej poproś kogoś kto jeździ takim samochodem, a najlepiej dieslem (ja mam motor benzynowy, więc niewiele pomogę), żeby się z Tobą wybrał obejrzeć to autko.
Zobaczy, czy wszystkie szyby są datowane jednakowo, czy reflektory przednie to oryginał (powinny być chyba sygnowane przez carello). Rozpędź samochód i naciskając pedał hamulca puść kierownicą, sprawdzając czy nie "ściąga" na którąś ze stron.
Posprawdzaj wszystko co sprawdza się w używanym samochodzie, może nawet podjedź do jakiegoś warsztatu i zrób diagnostykę, no i negocjuj cenę!
Powodzenia.
- Rafał

Dzieki

Dzięki śliczne za wasze uwagi czekam na dalsze sugestie.

Amortyzatory
Powrót