[156] pompa paliwa

• Autor wątku Autor wątku asiok2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asiok2

Guest
Witam
Wczoraj gdy jechałem samochodem zaczął być odczuwalny zapach benzyny. Po wyciągnięciu siedzeń i demontażu osłony pompy paliwa, zauważyłem, że z pompy a dokładnie jej góry (okrągły otwór z podziałką w formie krzyża) wydobywa się benzyna. Proszę o pomoc w tej sprawie z chęcią dopiszę więcej szczegółów jeżeli będą potrzebne. Czy jest to koniec pompy paliwa czy może jakaś błachostka.

Pozdrawiam

Być może coś się rozszczelniło i trzeba uszczelnić tam gdzie jest wyciek lub wymienić na nowe i po problemie.

Re: pompa paliwa

asiok2 napisał:
Witam
Wczoraj gdy jechałem samochodem zaczął być odczuwalny zapach benzyny. Po wyciągnięciu siedzeń i demontażu osłony pompy paliwa, zauważyłem, że z pompy a dokładnie jej góry (okrągły otwór z podziałką w formie krzyża) wydobywa się benzyna. Proszę o pomoc w tej sprawie z chęcią dopiszę więcej szczegółów jeżeli będą potrzebne. Czy jest to koniec pompy paliwa czy może jakaś błachostka.

Pozdrawiam

nie zaglądałem nigdy w te miejsce w 156 ale jeśli dobrze zrozumiałem to jest to po prostu nieszczelność a pompa działa i samochód śmiga tylko ucieka benzyna jak byś mógł foto zrobic to lepiej było by wiadomo o co chodzi

Nie znam się dobrze na mechanice ale mam wrażenie, że te wydostające się paliwo jest z zaworu bezpieczeństwa a wypycha je duże podciśnienie gromadzące się w zbiorniku.

to raczej jest pęknięty plastik skleic sie da ale tylko na krótki czas ,lepiej wymienić

Pozwolę sobie odgrzać "kotleta". Mam u siebie to samo od dwoch dni. Zaczęło walić benzyną w środku. Dobrałem się do pompy i takie same objawy . Jak pompa działa to powoli górą wywala benzin , namiękała owijka wiązki i benzynka sączyła się pod kanapę. Teraz pytanie. Czy da radę wymienić tylko dekiel od pompy czy trzeba wymieniać całą ? Stara pompa jest ok , tylko ten wyciek górą.

Amortyzatory
Powrót