• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Polerka felg

• Autor wątku Autor wątku Gino
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gino

Guest
Hej! Czy ktoś widział bądź ma zdjęcia felg tzw. telefony po polerce? Jaki efekt? Dodam, że Bella w kol. srebra :confused:

Ostatnia edycja:
kurczę jakbyś temat dał wcześniej to na allegro była alfa własnie z polerką telefonów.
polerka szybko zejdzie tzn nie tyle co zejdzie co się zepsuje , przerabiane na nissanie patrolu.
lepiej oddać do chromowania

Planuje na wiosnę wypolerować moje "telefony"
A z tym bezbarwnym to pomysł fajny, tylko nie niesie za sobą jakichś konsekwencji ?

polerka - lakierowanie bezbarwnym - w czasie eksploatacji radzę woskować - nie wgryza się brud , myjesz bez jakichkolwiek kwasów , srodków do felg itd - wystarczy szampon samochodowy z woskiem i woda z węża

nie warto myć takich felg karcherem - ciśnienie źle wpływa na przyczepność lakieru do felgi a umyjesz bez problemu pod niskim ciśnieniem

Nie da się skutecznie polakierować bezbarwnym polerki (brak przyczepności-szybko odpadnie. O polerkę trzeba poprostu dbać tzn myć często czystą wodą i raz na 2 tygodnie przejechać autosolem. Ranty, które polerowałem ponad rok temu nadal wyglądają tak jak bezpośrednio po polerce. Brak jakiegokolwiek zabezpieczenia - goły metal.
Foto

tak wyglądały po kilku miesiącach

Planuje na wiosnę wypolerować moje "telefony"
A z tym bezbarwnym to pomysł fajny, tylko nie niesie za sobą jakichś konsekwencji ?

polerka + clarek = mniejszy połysk alu :) alu polerowane dosc ciezka utrzymac w czysztosci trzeba dbac by nie myć ich na myjsce itp. jedynie plyn do naczyn a jak masz prysniete bezparwnym to traktuje sie jak normalna felge.

Witam
Ja wlaśnie jestem w trakcie polerowania już drugi tydzień zabawy ale pomału zaczynają wyglądać, jak skończę to napewno zamieszczę foty.
A na razie to spiewam sobie przy polerce "do zarypania jeden krok":)

Link do Alfy z wypolerowanymi felgami z Polskiej Jazdy:
Alfa Romeo 156

Pzdr

Na razie wyglądają tak jak na foto, jeszcze trochę pracy zostało ale już pomału widać efekt:P

Pozdro

najgorsze za Toba jak ja polerowałem swoje pierwsze felgi to miałem chwile załamki ale jak zobaczyłem blask po pascie to chęci wróciły :) dbanie o takie felgi nei jest az takie tragiczne a afekty są zacne

moje własnoręczne polerki w kappie :
norbiwolow-albums-alfa_romeo_156_2_4_jtd_2001r_i_inne_fury-picture341-moje_dzielo_polerka_ostatni_raz_wiecej_sie_tego_nie_podejme.gif

norbiwolow-albums-alfa_romeo_156_2_4_jtd_2001r_i_inne_fury-picture334-moja_ex_wloszka_z_sercem_od_alfa_romeo_3_0_v6.gif

nigdy wiecej - roboty było co niemiara :)

No ja też stwierdziłem że nigdy więcej a puki co to praca w toku bo widzę że warto:)
Piękna robota norbiwolow

piękno wymaga poświęceń :) na zywo Kappa wyglądała kozacko na takich lustrach :)

Amortyzatory
Powrót