[156] Podłączenie głośników z przodu

• Autor wątku Autor wątku Bucz2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bucz2

Guest
Witam mam pytanie do Was odnośnie podłączenia głośników z przodu w AR156. Rozkręciłem wczoraj drzwi z przodu i teraz patrze i mam 4 kable na głosniki 2 na woferek i 2 na tweeter. Instalacja z radia wychodzi 1 kable dużyowum, gdzie to sie rozgałęzia i gdzie mam sie wpiąć ze zwrotnicami. Szukać gdzie jest kostka łącząca te dwie instalacje, czy wpinać sie np pod kable po głośniku i dać zwrotnice i całą reszte. Proszę o szczegółowy opis. Dzięki z góry za pomoc

W orginalnej instalacji nie ma zwrotnicy. Kable od radia rozgałęziają się gdzieś po drodze do głośników. Podłącz zwrotnice do któryś kabli w drzwiach, a do wyjść nisko i wysokotonowe głośniki. Zwróć uwagę tylko na biegunowość, bo bass Ci zginie, jak będą grały w przeciwfazie.

Nie chodziło mi o to że instalacja seryjna ma zwrotnice. Mam zestaw DB62.1 ze zwrotnicami i czy szukać tego rozgałęzienia i wpiąć sie przed tym rozgałęzieniem czy poprostu wpiąć sie pod którykolwiek przewód a drugi zalepić taśmą. Z tego co piszesz to gdziekolwiek się podłącze bedzie ok?

Amortyzatory
Powrót