• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] Odpiety przepływomierz

O

Olowek

Guest
Jak długo mozna jezdzic na odlaczonym przeplywomierzu. Odłaczylem przeplywomierz z kostki bo strasznie mi mulił samochodzik. Zauwazylem tez, ze guma ktora znajduje sie przed przplywomierzem jest peknieta a slyszalem ze strasznie ciezko jest ja dostac. Czy jest na to jakis inny sposób :?:
Z gory dzieki za info :!:

Dzieki. A czyto gume mozna skleic jakas tasma np. taka z materialem :?:

Guma, jak guma. Pewnie się da. Zależy jak duża dziura.
Życze bezproblemowego użytkowania autka.

"Przed"tzn.od filtra do przepływki?czy "za"od przepływki do przepustnicy?
Jezeli peknieta jest za przepływomierzem to na 99% przepływomierz jest dobry, a muli go dlatego bo bierze lewe powietrze.
Jezeli przed a za masz ok-to moze byc przepływomierz.ale tez wiele innych przyczyn,
Sciagnij "gume" ,na peknieciach kropelka a potem wszystko tasma izolacyjna ,na około.
"Guma" w ASO jest dostepna.

Skleilem ta gume i dalej jest cos nie tak! Na odpietym przeplywomierzu AR idzie dobrze ale jak zwalniam lub sie zatrzymuje to strasznie spadaja mi obroty, samochod prawie gasnie! czy to moze byc wina tego ze za dlugo jezdzilem na odpietym przeplywomierzu?? Moze zadam glupie pytanie, ale musze: tak wogule to w jaki sposob psuje sie przeplywomierz (co sie z nim dzieje), bo tam w srodku prawie nic nie ma, oprucz tego podpiecia?

Moim zdaniem to silniczek krokowy jest przyczyną falowania

Jesli auto lepiej jezdzi na odpietym przepływomierzu to znaczy ze masz go uszkodzonego i do wymiany. Najlepiej przeloz od kogos taki sam i sprawdz czy jest lepiej zebys nie wydawal kaski na darmo

Olowek, jak teraz? Lepiej cos?

Przeplywka psuje sie, podajac zle odczyty. Czemu - nie wiem. Ale tam jest siakis dricik czy cos, co sie uwala.

Olowek napisał:
Skleilem ta gume i dalej jest cos nie tak! Na odpietym przeplywomierzu AR idzie dobrze ale jak zwalniam lub sie zatrzymuje to strasznie spadaja mi obroty, samochod prawie gasnie! czy to moze byc wina tego ze za dlugo jezdzilem na odpietym przeplywomierzu?? Moze zadam glupie pytanie, ale musze: tak wogule to w jaki sposob psuje sie przeplywomierz (co sie z nim dzieje), bo tam w srodku prawie nic nie ma, oprucz tego podpiecia?

Witam mam podobny problem czy już doszedłeś w czym tkwił problem czy w tym przepływomierzu

Skoro na odpiętym przepływomierzu idzie dużo lepiej to ewidentnie masz przepływomierz do wymiany - nie kupiłeś go przypadkiem na allegro? Nr boscha do tego silnika (wyprodukowany od V1998 do IX2000) to 0 280 218 019. Cena hurtowa boscha to 344.33zł. Jesli miałeś prawidłowy i uległ uszkodzeniu zastanów się czy przypadkiem nie masz:
-założenego stożka zamiast zwykłego filtra powietrza
-założonego filtra bawełnianego, nasączanego olejem (np K&N), zamiast filtra papierowego
-nieszczelnej puszki filtra
Wymienione tupowyżej sytuacje prowadzą do uszkodzenia przepływomierza.

Nie obawiaj się i jak zadawala Cie jazda na odpiętej przepływce to spoko mozesz smigać i zbierać kaskę na kupno nowej lub diagnozę u mechanika. Konsekwencja jazdy bez jest jedynie taka , że nei masz zoptymalizowanej pracy silnika , która wpłynie na zuzycie paliwa i jego dynamikę.

to da się jechać? u mnie na odpiętej to nie bardzo chce chodzić, gaśnie i strasznie dużo gazu trzeba dawać:)

Jest różnica między JTD, a TSem (chociaż i TSem można jeździć)

Amortyzatory
Powrót