[156] Nr. przepływki.

• Autor wątku Autor wątku slow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

slow

Nowy
Auto
AR 156 2.0TS 1999r.
Jaki jest dokładnie nr.przepływki do 2.0 ts oraz nr.wkładki,bo mam wątpliwości co do swojej :?:

0 280 218 019 - wg. Boscha ;>

Czyli wychodziłoby na to, że to ten niedrogi do 250 zeta ;P

Tak myślałem,ale lepiej mieć pewność-dzięki :wink:

puotek napisał:

Magneti Marelli jest dostawcą na pierwszy montaż - za ich przepływkę dałem 201,30zł nr 0 280 218 019 (wg numerologii Bosch'a) nr MM213719616010 (wg numerologii Magneti Marelli).

Kupiłem w sklepie wega

slow napisał:
Tak myślałem,ale lepiej mieć pewność-dzięki :wink:

A jaki masz zabudowany w tej chwili?

Wesolatempra napisał:
puotek napisał/a:

Magneti Marelli jest dostawcą na pierwszy montaż - za ich przepływkę dałem 201,30zł nr 0 280 218 019 (wg numerologii Bosch'a) nr MM213719616010 (wg numerologii Magneti Marelli).

Kupiłem w sklepie wega

Możliwe, na tyle nie jestem zorientowany w częściach pierwszomontażowych. Możliwe, że w niektórych montowane były MM. Jednak mimo wszystko preferowałbym Boscha

Na obudowie sa takie nr. z jednej strony AMM 19617,a z drugiej PBT-GF30 więc jest to zupełnie coś innego.Z drugiej jednak strony do tej pory alfa sprawowała sie rewelacyjnie.Spalanie w normie tzn.około 10l w mieście,zero falowania obrotów itp.

No to w czym problem?;) Przepływka się skończyła, czy pytasz zapobiegawczo?

Bo jeśli to drugie, a wszystko śmiga w porządku, to wio i się nie przejmuj. Sam mam w aucie przepływke o innych numerach niż sugeruje Bosch (nie mówię, że Ty tak masz, bo Ty masz pewnie odpowiednik MM) i do końca nie wiem z czego to wynika ;)

Pozdrawiam

Jak masz inną przepływkę niz przewiduje katalog Boscha - to nie jest żadna sugestia- to na 100% nie masz wszytkich koników pod maską - hamownia prawdę ci powie (takie doświadczenia juz niektórzy koledzy robili)

Ale z tego co zdążyłem wyczytać na forum, to więcej osób miało założony przepływomierz o takim symbolu jak mój, a wątpie, żeby ktoś tak dopasował, zwłaszcza, że w porównaniu z tym sugerowanym przez Boscha jest relatywnie droższy

puotek napisał:
Ale z tego co zdążyłem wyczytać na forum, to więcej osób miało założony przepływomierz o takim symbolu jak mój, a wątpie, żeby ktoś tak dopasował, zwłaszcza, że w porównaniu z tym sugerowanym przez Boscha jest relatywnie droższy
Kolego do twojego silnika (1,8TS) i rocznika (1998) auta (AR156) to przepływomierz :
BOSCH 0 280 218 019 i wszystko w temacie. Jeśli był założony jakikolwiek inny to ktoś "poprawiał fabrykę", albo taki akurat znalazł na szrocie...

Mam nadzieje, że to rzeczywiście jest takie proste jak to przedstawiasz, bo nie chciałbym się rozczarować po wymianie ;)

Maciek-156 napisał:
Jak masz inną przepływkę niz przewiduje katalog Boscha - to nie jest żadna sugestia- to na 100% nie masz wszytkich koników pod maską - hamownia prawdę ci powie (takie doświadczenia juz niektórzy koledzy robili)

Fred się coś wymądrzał o tym, że na pierwszym montaż idzie MM, więc postawiłem na włoszczyznę :) Bosch mi Niemcem śmierdział :D

Mnie Maciek-156 prawie przekonał, gdyby nie to, że na forum wyczytałem, że kilku innych użytkowników 'mojego silnika' również miało przepływki opatrzone takim numerem jak ja.
Gdyby było inaczej już pewnie dawno śmigałbym na nowym

Maciek-156 napisał:
Jeśli był założony jakikolwiek inny to ktoś "poprawiał fabrykę", albo taki akurat znalazł na szrocie...
Ty masz kolego dość ciekawe podsumowanie Jak na człowieka wykształconeo ale napewno mało kulturalnego . Mysle że ktoś kupił raczej tańszy zamiennik niz miałby szperać na szrocie

Ja znalazłem w swoim aucie Boscha o nr 0 281 002 199. Arkuszowa w Warszawie mi taki wsadziła. Świerzy chodził dobrze, ale po 38kkm jak włożyłem MM jest lepiej :)

puotek, do naszego silnika wg katalogu Boscha pasuje tylko 0 280 218 019. I ja mam odpowiednik MM :)

Z katalogu Boscha numery OE:
ALFA ROMEO 46447503
ALFA ROMEO 46541253
ALFA ROMEO 60814852
FIAT 46447503
FIAT 46541253
FIAT 60814852
LANCIA 46447503
LANCIA 46541253
LANCIA 60814852

Amortyzatory
Powrót