• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] nie chce zapalic

• Autor wątku Autor wątku TrueGrand
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TrueGrand

Guest
Witam .
Dzis przejechalem moja Alfa 156 ; 300 Metrow , zgasla i nie moge jej odpalic

nawet nie chce zgasnac kontrolka wtryskow !
wczesniej mialem klopoty z zapalaniem jej, tez kilka razy mi zgasla na Autostradzie , ale po kilku minutach odpalalem i jechalem dalej .

Bardzo prosze o Pomoc, Jestem w Holandi i chce wiedziec na czym stoje, czy dac go na warsztat w Holandi gdzie jest drogo, czy zwozic Laweta do Polski

matrix156 przyjacielu, Wielkie dzieki
czy naprawa tego jest bardzo droga ? mozna brac sie za to w holandi ?

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki

TrueGrand, ja płaciłem w serwisie w poznaniu 220 zł czujnik plus robocizna
a objawy miałem takie same jak Ty

Potwierdzam to co powiedział kolega matrix156 na 99% jest to czujnik położenia wału. Ja za czujnik płaciłem 60zł + robocizna w ASO 120zł = 180zł.
P.S. Postaraj się przetoczyć auto kilka metrów na luzie to istnieje szansa że jeszcze odpalisz auto (tak było w moim przypadku, jak przetoczyłem auto kilka metrów to mogłem je ponownie odpalić i jeździł do następnego zatrzymania) Powodzenia

wielkie dzieki za pomoc

Przepchalem go pod dom, i nie zapalil, o ile wczesniej gasla kontrolka wtryskow, to juz po dopchaniu do domu nie gasnie

TrueGrand, jak ci nie odpala nie odpalaj na pych weś odkręć rurę od dolotu powietrza i psiknij placka do tapicerek albo jakiś samostart i odpali ci na kopa

niestety prubowali na pych, Byl pewien majster ktory chcial cos w ten sposob sprawdzic .
cos gorszego moglo sie stac ??

No po takim odpalaniu to rozrząd może przekroczyć. Komu ty ten samochód oddałeś do naprawy? - ten majster to idiota

Panowie, komu ja juz nie dawalem, woze sie z tym autem od 4 miesiecy , zaczelo sie od tego, ze po zakupie okazalo sie , ze mam kilka cm szlamu w baku . poszla pompa paliwowa, pozniej wtryski . 3 wtryski regenerowalem u Bosha , zanim to porobili minely 2 miesiace i 3 fachowcow . pozniej jak juz poskladali, to nie chciala palic za 1 razem. Pech

Nastepna Alfe jak kupie, bo bedzie na 100% mlodsza wjoze do Serwisu we wroclawiu !

sprzedaj to g...., po co masz się męczyć, skoro miałeś jakiś szlam w baku to trafiłeś na totalnego sztrucla , gdzie lano do niego co popadnie aby najtaniej, może w baku produkowali kompost.

Amortyzatory
Powrót