A
adamek
Guest
chciałem wygłuszyć drzwi przednie i tylne, i tu pojawia się pytanie jak to zrobić??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Chyba, żeby nie uciekał dzwięk na zewnątrz samochodu poprzez blachę dzwiGosuMask napisał:Może ja jestem jakis niepełnosprytny, ale co i ile daje takie wygłuszenie?![]()
a to co daje?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć do czego to służy :?pedro220 napisał:Polecam pierścienie najzwyklejsze okrągłe
Pierścienie zapewniają stabilne mocowanie głośnika (lepsze przenoszenie niskich tonów)mrutyna napisał:a to co daje?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć do czego to służy :?pedro220 napisał:Polecam pierścienie najzwyklejsze okrągłe![]()
Raczej bałbym się ew.napraw np. mechanizmu podnoszenia szyby czy centralnego zamka.Wygłuszałem drzwi w swoim poprzednim samochodzie i efekt był naprawdę niezły - szczególnie zauważalny przy zamykaniu drzwi , miałem Lanosa a w standardzie drzwi zamykają się jak w starym Żuku , po wygłuszeniu było to miłe dla ucha plamśnięcie , poza tym drzwi są troche cięższe więc jakby lżej się zamykały.Jednak życze kolejnemu właścicielowi ,żeby nie musiał nic majstrowac przy mechanizmach w drzwiach bo zerwanie tych mat jest conajmniej "uciążliwe"Wierzba napisał:hmm a jakby zrobić tylko coś takiego:
położyć trochę maty za głośnikiem- zatkać "otwory" montażowe w głównej części drzwi i dodać pierścienie z MDF ?
bo ja boję się tylko tego że drzwi - będąc cięższe- zużyją mi szybciej zawiasy- ato bardzo niemiła sprawa wymiana ich- bo używane jakoś do mnie nei przemawiają anowe są drogie :evil: