[156] Mokra podsufitka, dół i góra słupka przy szybie przedn

• Autor wątku Autor wątku dirk_digler
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dirk_digler

Guest
witam

Jachałem w trasie w ulewnym deszczu. Na postoju zauważyłem że podsufitka od strony kierowcy tuz przy szybie przedniej - w rogu jest mokra, łącznie z górą słupka szyby przedniej. dół słupka też mokry.
Najpierw pomyslalem o uszczelce szyby przedniej. Ale szyba schodzi ponizej zakonczenia słupka wiec to by bylo dziwne. Z moczeniem góry słupka już szybciej.
Druga ewentualność to szczelka drzwi kierowcy.
Czy ktoś ma lub miał podobny problem?

pzdr dirk

Takich problemów nie ma w żadnych samochodach. Zeby na deszczu przemakał dach.... Musisz mieć coś pokombinowane z uszczelkami.

Kiedyś miałem ten sam problem w Audi A4,tylko że to auto było walone z każdej możliwej strony chyba z 3 razy... więc tam ciekło na dole i zlewało się po słupku,wlewało się pod szyba jak idą linki do otwierania maski,ale to nie był koniec,była mała dziurka pod szybą w blaszce i to musiałem zakleić silikonem,to jest nawet często spotykane,już kilka razy sie z tym spotkałem,sprawdź koniecznie jak szyba na dole bo tam nie widać,ale się leje...weź wodę najlepiej myjką pod ciśnieniem i się dowiesz....uszczelka żeby puszczała wodę do środka nie musi odpaść :P wystarczy mały luz,odklei się no i gotowa powódź w aucie ;// Będę może w ten lub następny weekend w Bielsku to mogę popatrzeć jeżeli tylko będziesz chciał....

hmm nie wiem jak ci pomóc ale na pocieszenie miałem taki problem w moim sportwagonie z taką różnica że miałem tył podsufitki mokry okazało się że wyciek był kolo antenki od zestawu głośnomówiącego i musieli uszczelniać :mrgreen:

przegladne dzisiaj wszystkie uszczelki w okolicy . przeczyszcze i nasmaruje silikonem te w drzwiach kierowcy. Ale czy ktoś wie czy uszczelke szyby przedniej mozna wyjać czy trzeba jechac do ASO. Mam podejrzenie ze wycieraczka zciagajac wode po stronie kierowcy - dorzuca ja do slupka i przez to wciska pod uszczelke. Auto bylo sprawdzane na ASO - niebite. Wiec to dziwne ze cos cieknie . moze da sie wytargac pod domem ta uszczelke - nasmarowac i wlozyc spowrotem?

dzieki dla marcina za gotowosc pomocy :mrgreen: na razie postaaram sie sam zmierzyc z tym problemem. Wolalbym uniknac ASO i 100 zeta za 1 roboczogodzine :shock:

U mnie też zaciekało, szukałem i nic nie znalazłem, a przy silnym deszczu słupek był mokry. Auto sprawdzone nie bite. Przestało ciec po wymianie przedniej szyby - stara miała kilka odprysków po kamieniach- Podczas wymiany sprawdzali czy są jakieś miejsca skąd może zaciekać, ale też nic nie znaleźli.

jezeli masz wymieniana szybę to może ją zle wkleili i przecieka ci woda przez mase kleju

no i zabralem sie za uszczelki. Wydmuchalem delikatnie piasek spod uszczelki po stronie kierowcy i wpryskalem troche silikonu do uszczelek . To samo z uszczelkami w drzwiach po lewej stronie. Zobaczymy czy cos to da. Nie chce mi sie doprawdy wywalac calej szyby z przodu... Niestety po zdjeciu uczelki biegnacej po gornym korytku od maski przod do klapy tyl okazalo sie ze pod uszczelka w 2 miejscasch rdza zaczelo dzielo zniszczenia. przeczyscilem odrdzewiaczem i nasmarowalem silikonem. niby blachy cynkowane... Sprobuje zapomniec co widzialem zeby nie cierpiec... Moja bella donna... :cry:

Amortyzatory
Powrót