• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] migajaca kontrolka selespeeda

• Autor wątku Autor wątku elefau
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elefau

Guest
Panowie...

wie ktos moze co sygnalizuje migoczaca lampka od selespeeda???

bo wczoraj podczas snieznego szalenstwa cos takiego mi sie przytrafilo...

nie mowiac juz o choince jaka mialem na desce rodzielczej...

ale czego sie nie robi dla chwili zabawy....

Re: migajaca kontrolka selespeeda

a biegi "wchodzą"? kontrolka zaczela mrugac w trakcie jazdy ? czy w trakcie uruchamiania?

niestety podczas jazdy a raczej kreceniu bączkow na sniegu..

pozniej po odpaleniu auta tez migala kilka razy..

Re: migajaca kontrolka selespeeda

Nie napisaleś czy biegi działają? ale wnioskuje,że tak :)
Kiedy ostatnio sprawdzałeś olej hydrauliki selespeeda? (jesli juz bedziesz odkrecal zbiorniczek uważaj na wężyk przepływowy, przy ujemnej temp.moze peknąc) jesli bedziesz go miał za mało trzeba uzupełnić.
Mruganie kontrolki , moze tez oznaczać powolny kres działalności pompy hydrauliki - u mnie tak właśnie było, a poza tym jeszcze kilka innych rzeczy :|
Sprawdz olej, jeśli to nie pomoże podjedz do ASO, podpiecie pod kompter moze sprawe wyjaśnić.Dodam tylko,ze nie zawsze zdiagnozuje on awarie pompy.

biegi dzialaja...

jednak oleju nie wymienialem jeszcze po kupnie auta a troche czasu juz minelo...takze zaczne od tego...

a wie ktos moze jaki tam olej wchodzi i w jakiej ilosci...

ale i tak na kody bledow podjade moze mi cos powie ciekawego..

miganie kontrolki znaczy że należy wykonać regulację nasadki sprzęgła :)

Amortyzatory
Powrót