[156] Mechanizm domykania szyb

twardy

Nowy
Auto
Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu
Jak to jest - kiedyś czytałem, że po jakimś tam roku wszystkie belle gomają. A u mnie nie działa lub nie wiem jak uruchomić :?

Jest jakiś myk z pilotem lub kluczykiem, żeby otwierać/domykać szyby?

nie mam pojęcia czy w AR to działa ale np w audi A3 był możliwy w zakupie pakiet, który umożliwiał domykanie szyb z kluczyka i robiło się to poprzez włożenie kluczyka do zamka drzwi, przekręceniu tak jak by się chciało je zamknąć i przytrzymać coś koło 5 sekund. Sprawdź moze w AR też montowali podobną centralkę :)

zawsze można dokupić za kilkadziesiąt zł taki moduł i już :P

Re: Mechanizm domykania szyb

twardy napisał:
Jak to jest - kiedyś czytałem, że po jakimś tam roku wszystkie belle gomają. A u mnie nie działa lub nie wiem jak uruchomić :?

Jest jakiś myk z pilotem lub kluczykiem, żeby otwierać/domykać szyby?

jak zamykasz auto to spróbuj przytrzymać przycisk na kluczyku

U mnie tez to nie działa... :( Ktoś montował taki moduł domykania?

eee, chyba jednak tego nie mam. A moduł montowałem ostatnio z kolegą w jego wypasionym VW :D Nie jest to trudna operacja, trzeba się podpiąć w kilka kabelków (w drzwiach + ta cala centralke trzeba zamontować najlepiej gdzieś w okolicach bezpieczników) i po robocie.

auto otwarte - wciskasz i trzymasz cały czas wciśnięty przycisk zamykania w kluczyku (szyby powinny się domykać dopóki będziesz trzymał przycisk)

auto zamknięte - wciskasz i trzymasz przycisk otwierania (szyby powinny się otwierać)

trochę odgrzeję temat :D jest możliwość podłączenia modułu domykania szyb (bo seryjnie tego nie mam:P) pod czujnik deszczu?:) tzn. jeśli auto będzie stało na dworze z otwartymi szybami i zacznie padać to je zamknie?

a czujnik deszczu jest aktywny bez kluczyka w stacyjce ?

mam centralny ale tylko z kluczyka - nie mam pilota. chciałem dokupić pilota z funkcją domykania i powiedział mi sprzedawca ze w AR trzeba dodatkowo coś dołożyć bo nie ma pakietu "komfort". w sumie obydwa urządzenia mieściły sie chyba w kwocie 100zl o ile dobrze pamietam.

Ja w poprzednim aucie a była to Aśka F też nie miałem centrala z pilota, dokupiłem centralkę i moduł domykania szyb... w sumie wydałem coś około 100zł a założenie tego zajęło mi łącznie może 2 godziny. Kupujesz centralkę do zdalnego sterowania zamkiem z tej centralki wychodzi kilka przewodów które podają impuls to siłowników - ja wykorzystałem na samym początku impuls dedykowany dla tylnej klapy i szyby zamykałem oddzielnym przyciskiem na pilocie ale po tygodniu zmieniłem zdanie i podpiąłem się normalnie pod sygnał sterowania siłownikiem w drzwiach - zamykając auto szyby zamykały się automatycznie.

domykanie szyb z pilota dziala napewno w GT ale w 156 juz nie... i to jest smutne...

Właśnie skonczylem zakladanie modułu domykania szyb. Nie jest to skomplikowane, elearn sie przydał:). Podpiąłem sie przy lewej wtyczce drzwi, są tam kable od trzech silnikow, prawe przednie drzwi doprowadzilem oddzielnie, moduł lezy sobie przy bezpiecznikach, tam tez bez problemu jest 12V po stacyjce i bezpośrednio :)... dziala super.

Właśnie skonczylem zakladanie modułu domykania szyb. Nie jest to skomplikowane, elearn sie przydał:). Podpiąłem sie przy lewej wtyczce drzwi, są tam kable od trzech silnikow, prawe przednie drzwi doprowadzilem oddzielnie, moduł lezy sobie przy bezpiecznikach, tam tez bez problemu jest 12V po stacyjce i bezpośrednio :)... dziala super.

Wrzuć manual do działu zrób to sam :)

też jestem zainteresowany manualem :)
i ew. jaki konkretnie moduł użyłeś.

Amortyzatory
Powrót