• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Mam problem z zapłonem ?Co robic?

• Autor wątku Autor wątku Don_Conrado1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Don_Conrado1

Guest
Witam mam problem z odpalaniem Alfy 1.9 jtd normalnie kreci ale nie chce odpalić nie zdaża się to często.Przeważnie jak nia jeżdże i odstawie na jakieś 20 min to póżniej nie pali ale powtażam że nie zawsze.Byłem z tym u mechanika i powiedział że może to być problem z wtryskiem od pompy czy coś takiego albo nie podaje paliwa ze zbiornika jak dlamnie jak by tak było to by się dusiła w czasiej jazdy.Doradził mi jeszcze żebym wymienił filtr paliwa i narazie od tego zaczne dodam jeszcze że wymieniłem świece żarowe bo migała mi kontrolka teraz jest ok.
Prosze o pomoc bo napewno znacie się lepiej a ja moja ąlfe dopiero poznaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na poczatek to prosze o uzupełnienie profilu
auto masz od niedawna? kiedy i co w niej wymieniałes(oleje, filtry itd)? jaki masz przebieg?

tak kupiłem ją miesiąc temu niedawno wymieniłem górne wachacze muszy wymienić gumy na stabilizatorach wymieniłem świece ,filtr paliwa.Na początku jak ją tylko kupiłem to nic się nie działo a teraz problemy z odpalaniem.Chociażdzisiaj odpalała bez rboblemu.W poniedziałek jade na diagnostyke układu i silnika jak bedzie potrzeba

Amortyzatory
Powrót