• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Mam ją ;) Jak ją zadowolić ;) ???

• Autor wątku Autor wątku cosby
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cosby

Guest
Właśnie kupiłem autko. Skoro ma mnie moja Bella pokochać to podpowiedzcie jak ją zadowolić ;) Czego nie lubi 2.5 V6, jaka oliwka się jej podoba i jak często ją sami wymieniacie?

Na głośność już wiem wpływ ma łożysko i to lada dzień zrobię a później poprawię wydech przy kolektorze. Reszta jak stwierdził serwis jest na dziś dzień ok. W zawieszeniu do wymiany tylna końcówka (50 zeta) i z przodu prawy górny wachacz (ze 250). W weekend ją przegonię ze 300km więc powiem jak wrażenia ;)

Zadam może głupie ale jeszcze jedno pytanko. Czy ktoś z was skracał drążek zmiany biegów? Przesiadłem się z A6 C5 i tutaj to chwilowo mam nadzieję ale mi przeszkadza...

Zacznij od tego:
http://www.cuoresportivo.pl/
Potem poczytaj forum.

Co do drążka zmiany biegów to uwierz mi dłuższy jest wygodniejszy i bardziej "sportowy" :wink:

Gratuluje zakupu i życzę miłych wrażeń.
Pozdrawiam

Re: Mam ją ;) Jak ją zadowolić ;) ???

cosby napisał:
Właśnie kupiłem autko. Skoro ma mnie moja Bella pokochać to podpowiedzcie jak ją zadowolić ;) Czego nie lubi 2.5 V6, jaka oliwka się jej podoba i jak często ją sami wymieniacie?

Na głośność już wiem wpływ ma łożysko i to lada dzień zrobię a później poprawię wydech przy kolektorze. Reszta jak stwierdził serwis jest na dziś dzień ok. W zawieszeniu do wymiany tylna końcówka (50 zeta) i z przodu prawy górny wachacz (ze 250). W weekend ją przegonię ze 300km więc powiem jak wrażenia ;)

Zadam może głupie ale jeszcze jedno pytanko. Czy ktoś z was skracał drążek zmiany biegów? Przesiadłem się z A6 C5 i tutaj to chwilowo mam nadzieję ale mi przeszkadza...

Ja mam skrócony - zero reakcji negatywnych. W nowej AR też skróciłbym.

cysio napisał:

Możesz skrobnąć jak wykonałeś ten zabieg? W sumie nie rozbierałem tego jeszcze ale nie wyobrażam sobie jak będzie ze wstecznym - coś tam trzeba przerabiać?

Dzięki za linka. Przegrzebię...

cosby napisał:
cysio napisał:

Możesz skrobnąć jak wykonałeś ten zabieg? W sumie nie rozbierałem tego jeszcze ale nie wyobrażam sobie jak będzie ze wstecznym - coś tam trzeba przerabiać?

Dzięki za linka. Przegrzebię...

Nie robiłem tego, taką już kupiłem, a wsteczny mam normalnie do tyłu bez podnoszenia żadnego dżinksa.

Amortyzatory
Powrót