• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Licznik wskazuje do 40

• Autor wątku Autor wątku tomkap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomkap

Guest
Ostatnio miałem okazję zamienić pewne autko na Alfę 156 98 rok. Nie doszło jednak do tego z powodu tragicznego jak dla mnie stanu 156. Jednym z drobiazgów był prędkościomierz. Wskazówka dochodziła tylko do 40 czy 50km/h i dalej nie szła. Wg. właściciela to zawieszała się linka, ale ja pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem a miałem wiele samochodów. Pytam wiec z ciekawości co może być przyczyną.

Tylko że linki w AR156 nie ma... Ktoś "niefachowo" cofał licznik

dolacze sie do tego i zadam inne pytanie...czy zerujac licznik kilometrow podczas jadacego samochodu mozna nabawic sie takich usterek?
bo mialam podobny problem jak kupilam fiata bravo :mrgreen:

bija22 napisał:
dolacze sie do tego i zadam inne pytanie...czy zerujac licznik kilometrow podczas jadacego samochodu mozna nabawic sie takich usterek?
bo mialam podobny problem jak kupilam fiata bravo :mrgreen:

witam!!!w każdym samochodzie licznik jest tak skonstruowany że można go zerować bez względu na to czy auto stoi czy jedzie. :wink:

więc nie ma takiej możliwości żeby zerowaniem uszkodzić licznik :!:

no chyba że wcześniej grzebał tam jakiś ciemniak i wszystko źle poskładał... :|?:

andro34 napisał:
no chyba że wcześniej grzebał tam jakiś ciemniak i wszystko źle poskładał...

no to pewnie byl jakis ciemniak...dobrze ze do alfy mi sie taki nie dobierał :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót