• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] kontrolka spalonej żarówki

• Autor wątku Autor wątku habasiński
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

habasiński

Guest
Witam wszystkich:)
kontrolka jest na obrotomierzu, na dole i świeci sie na pomaranczowo ,ma kszatałt okragły ,w środku jest wykrzyknik i wokól są kreski.raz mi sie zapala raz gaśnie, proszę o pomoc

sciagnij sobie instrukcje, jesli nie masz, jest w tym dziale
z opisu to kontrolka spalonej żarówki, sprawdz czy gdzies nie spaliła Ci sie jakas

kurczak napisał:
Bylo z 1000 razy na kazdym forum alfy.oswietlenie tablicy

Ale w końcu po to jest forum :wink:

Skoro Ci raz gaśnie a raz nie, może masz gdzieś przetarty kabel ob zasilania np tablicy rejestracyjnej-sprawdź sobie to

A nie zapala ci się jak naciskasz hamulec - to wtedy spalony stop

jeżeli zapala Ci się w trakcie naciskania hamulca to spalony stop , jeżeli w trakcie wrzucania wstecznego to wsteczny no i niektóre alfy mają taki odchył że czasem gaśnie jedno podświetlenie rejestracji i należy puknąć w zderzak lekko i sie zapali ale prędzej czy później i tak sie migająca żarówka podświetlenia wypali więc poporstu ją zmień majątek to nie jest bo 2 zł i 5 min roboty

Pany ma ktoś schemat z punktami masowymi?

Świeci mi się to cholerstwo i mnie denerwuje. Żarówki wszystkie świecą, licznik podmieniałem jest to samo, w pozycji park za to już kontrolka nie świeci.

Postojowe przód i tył.
Podświetlenie rejestracji.

Te są sprawdzane na początek.

System nie toleruje słabych led'ów.

Naszczęście z S3 mini

mnie własnie się swieci przy wrzuconym wstecznym i przy włączonych przeciwmgielnych. dziś wymieniłem żarówkę ale nic to nie pomogło.
Jakieś sugestie ?

Amortyzatory
Powrót