• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] kolizja - tylny zderzak 156

kurczak

Nowy
Witam
Wczoraj mialem drobna kolizje i w zwiazku z tym mam kilka pytan:
- jak sa mocowane swiatelka odblaskowe w tylnym zderzaku, na jakies zaczepy, srubke i jak sie je wyciaga
- czy rura wydechowa jest rownolegla do osi pojazdu czy tez moze odchylona lekko w lewo (stojac przodem za alfa)
- jak jest mocowany po bokach zderzak, karoseria - zaczep - zderzak czy w inny sposob

Tylne odblaski są na zaczepy. poszukaj taki odblask na allegro, kiedyś widziałem i była też fotka od tyłu więc będziesz wiedział gdzie to szarpać. (jak nie znajdziesz do 156 to poszukaj do 147 zapewne były podobnie montowane.)

oj jakiś tydzień temu przerabiałem wymianę tego zderzaka, roboty co nie miara, wszystko skręcane na torxy, nawet jak masz dobry zestaw takich kluczy (który da się nabijać młotkiem) to mogą być problemy, śruby się urywają jak trafi się troszkę rdzy na zaczepie (3 wycinałem brzeszczotem)

Czeka Cię:
1. Demontaż wnętrza bagażnika (najwięcej śrub)
2. zdjęcie kół w celu demontażu nadkola i wykręcenia po jednej śrubie od dołu (przerąbany dostęp)
3. śruby od dołu (z nimi jest najmniejszy problem na kanale)

Odblaski na zatrzaski, po zdjęciu zderzaka bez problemu się do nich dostaniesz:)

Pracę zacznij jak już zdobędziesz naprawdę porządne torxy:P powodzenia

Amortyzatory
Powrót