• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Jeszcze jeden apel

• Autor wątku Autor wątku wojciech1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojciech1980

Guest
Sie ma. Poprosilem o pomoc w znalezieniu wirtualnego modelu 156 ktory moglbym zmieniac na ekranie mojego PC by moc przekonac sie czy moj pomysl jest ok. nie mam zamiaru zrobic "wiestuningu" tylko drobne modyfikacje, lecz pierwszwe chce to zobaczyc czy wyjdzie ok. A wy zamiast odpowiedziec na moja prosbe krytykujecie z gory i mowicie ze mam nic nie robic. nie o to prosze, tylko o jakiegos linka czy cos w tym stylu gdzie mozliwa jest wizualna zmiana kilku czesci w 156 na ekranie?? Mozecie mi pomoc?? PROSZE

Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-10-29, 00:03
Proszę o podawanie prefixu przed tematem

nikt Cię nie krytykuje, takiego czegoś, o ile się orientuję-co Ty prosisz-nie ma, jeśli masz jakiś pomysł, napisz a ja mogę zrobić Ci VT w photoshopie czy czymś w tym stylu i zobaczysz jak to wygląda. A to, co piszą ludzie wynika tylko i wyłącznie z faktu ustrzeżenia Cię przed "zepsuciem" ślicznej lini Alfy. Oczywiście zrobisz jak zechcesz, jednak pisząc tu o swoich zamiarach, musisz przygotować się również na słowa krytyki, bo tu, jak i wszędzie są ogromni zwolennicy i wielbiciele czystej serii Alfy i dlatego wszelakie próby pisania o przeróbkach tego modelu spotkają się (być może nie słusznie) z krytyką, zamin cokolwiek zrobisz. Ale uwierz mi, że nic złośliwego w tym nie ma :wink:

Kolega wyżej dobrze mówi szkoda by było popsuć coś co jest piękne ale z drugiej strony delikatny retusz nie powinien zaszkodzić(tylko wszystko z głową i będzie malina) Jeśli chcesz się pobawić w wirtualny tuning to na początek proponuje photoshopa, fajny programik do obróbki fotek. Sam niedawno zakładałem nowy wątek na ten temat, wpisz w szukajke "wirtualny tuning" i powinno być:) Życzę powodzenia jak coś wymodzisz to się pochwal :]

Zeczywiscie mysle o czyms bardzo drobnym. Mam czarna 156. jest osadzona na twardszych i krotszych sprez. siadla o 4 cm.do tego 17 cali kola orginalne z alfy i to tyle co do wygladu. chce zaciemnic szyby ale nie wiem czy na czarno. szukalem w galerii tuning ale w ogole nie moge nalezc 156 z przyciemnianymi szybami. chce zal.xsenony i niebieski neon od spodu. rozwazam tez szersze nadkola ze 159. co wy o tym myslicie????

Co do modelu, to znajomy pracuje w warsztacie max auto tuningu. Wiem ze pierw tam przygotowuja wizualizacje wizji. Maja chyba krawedziowe modele 3D. Jesli wiesz co to 3ds max to moge sprobowac ci zalatwic taki model 156ki.
A co do neonow to ponoc sa zabronione swiecace u nas :D Koles w Megance dostal 2pkt za neon i 100zl :D:D:D

Ps. 3Ds max jest komercyjny ale jest 30dni triala :)
Pozdrawiam

Awagandro, jesli mozesz zalatwic plik ze 156 w .3ds to ja tez bylbym chętny :)
Na szczesie te pliki otwierają tez inne programy :D

Przydaloby mi sie przy robieniu następnego wygaszacza dla alfaholikow

Te nadkola i ten neon zalatują wieśtuningiem... a w pierwszym poście pisałeś że nie masz takiego zamiaru.

Amortyzatory
Powrót