[156] Jak zdemontować przednie lampy??

• Autor wątku Autor wątku Starscream
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Starscream

Guest
Chcę wyczyścić, pomalować środki a'la GTA, założyć ringi i przygotować lampy do ksenonów, ale nie mam pojęcia jak je zdemontować-szukałem, ale nie znalazłem niczego, co by to mi ułatwiło na forum, jeśli jest gdzieś link, to poproszę o niego, lub o jakiś prosty poradnik :DDD

P.S.

Przepraszam, jeśli temat był już wałkowany... :|?:

a po co Ci je wyjmować?:) powiem tylko tyle że jakoś złożone były więc musi dać się je wyjąć:P próbuj a na pewno się uda:))

adamodg <haha> <skacze> Dziękuje!!!! Świetna instrukcja!

P.S.

Liczyłem po cichu, że da się je wyjąć bez ściągania zderzaka... :>>

Starscream napisał:
adamodg <haha> <skacze> Dziękuje!!!! Świetna instrukcja!

P.S.

Liczyłem po cichu, że da się je wyjąć bez ściągania zderzaka... :>>
Nie ma takiej opcji.
Przerabiałem to dwukrotnie.
Natomiast ta instrukcja jest dobrze napisana, aczkolwiek w rzeczywistości nie wygląda to tak kolorowo. Trzeba uważać na tokxy, którymi zderzak przykręcony jest do błotników, mogą być zardzewiałe i zapieczone, dlatego trzeba się z nimi delikatnie obejść, żeby nie ukręcić. Poza tym dostęp do nich jest utrudniony...
Pozdrawiam.
- Rafał

jutro będę z tym walczył, najpierw wypryskam wszystkie śruby LPS-em, takie coś jak WD-40, ale stosowane w lotnictwie, ma lepsze działanie i łatwiej penetruje zakamarki, zostawię na godzinę, niech dobrze zadziała i wtedy powalczę z tymi lampami a dziś jadę na zakupy potrzebne do czyszczenia lamp :wink:

witam

ogolnie demontaz jest latwy, a jesliu chodzi o torxy to dopasuj dobrze zeby nie byl zaluzny bo mozes uszkodzic bita,tam jak dobrze pamietam masz trzydziestke.

pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót