[156] Jak założyć zestaw HID?

• Autor wątku Autor wątku marian813
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marian813

Guest
Witam planuje zakup i montaż zestawu HID ale nie wiem jak się do tego zabrać może ktoś z was dysponuje jakąś instrukcją albo zdjęciami.Wiem że trzeba wypiąć kostkę z żarówki i wpiąć ją do przetwornicy ale nie wiem jak to zrobić bo kostka z kablami jest wlampie a lampa zamykana jest deklem więc jak wprowadzić tam przewód???
dzięki z góry za rady

Re: Jak założyć zestaw HID?

marian813 napisał:
Witam planuje zakup i montaż zestawu HID ale nie wiem jak się do tego zabrać może ktoś z was dysponuje jakąś instrukcją albo zdjęciami.Wiem że trzeba wypiąć kostkę z żarówki i wpiąć ją do przetwornicy ale nie wiem jak to zrobić bo kostka z kablami jest wlampie a lampa zamykana jest deklem więc jak wprowadzić tam przewód???
dzięki z góry za rady
musisz zrobić w reflektorze odwiert.
Wszelkie informacje znajdziesz chyba tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/topics32/hid-alfa-czyli-xenon-na-kazda-kieszen-vt5033.htm
Pozdrawiam.
- Rafał

Coś mi się wysyłanie posypało i poszło kilka razy :oops:

Dzieki za sugestie. Powiedzcie mi tylko jedna rzecz ponieważ nie mam soczewkowych reflektorów i nie wiem czy gra jest warta świeczki. Może ktoś z was montował do zwykłych reflektorów i jest zadowolony z efektów.J eżel tak to wierce dziury w dekielkach zamykających reflektor ,wpuszczam przewody i gotowe.
dzięki

marian813 napisał:
Dzieki za sugestie. Powiedzcie mi tylko jedna rzecz ponieważ nie mam soczewkowych reflektorów i nie wiem czy gra jest warta świeczki. Może ktoś z was montował do zwykłych reflektorów i jest zadowolony z efektów.J eżel tak to wierce dziury w dekielkach zamykających reflektor ,wpuszczam przewody i gotowe.
dzięki
Proponowałbym zainwestować jednak w soczewki, wówczas nie będziesz oślepiał i sam będziesz bardzo zadowolony.
Koszt przeróbki reflektorów na soczewkę to 200zł/sztuka i jest firma, która się tym zajmuje. Wysyłasz reflektory i za kilka dni masz z soczewką :)
Bez soczewki granica światło - cień niemal nie istnieje niestety, a do tego dochodzą refleksy, które często oślepiają jadących z przeciwka kierowców.
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót